15.8 C
Ljubljana
sreda, 22 septembra, 2021

Janja Koren je novinarka in voditeljica na RTV Slovenija, ki je navdušeno ploskala dretju Jenulla na “antiproslavi”!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Mimogrede: ko novinarji (novinar Dnevnika Ervin Hladnik-Milharčič in novinarka RTV Slovenija Janja Koren s partnerjem) v civilu pridejo na Jenullovo proslavo in – tako očividci – mu ploskajo …?” razkriva samostojni novinar Bojan Požar. Ob tem se lahko vprašamo, kako bo v prihodnje voditeljica oddaje Točka preloma vodila objektivno svojo oddajo, ki jo lahko spremljate na prvem programu Televizija Slovenija.

Na petkovih protestih smo že večkrat opazili člane Društva novinarjev Slovenije. Na nezakonitih protestih se je nekajkrat pojavil tudi nekdanji predsednik DNS, sedaj odgovorni urednik Mladine Grega Repovž. Eden vidnejših članov DNS je tudi dolgoletni novinar Dnevnika Ervin HladnikMilharčič.

Ta je v začetku maja zapisal t. i. smernice osrednjim medijem v lasti tranzicijskih tajkunov ob umetni aferi STA, kako morajo poročati o aktivnosti sedanje vlade. Tako je zapisal, da morajo vsi normalni mediji (prosto po poslancu LMŠ Branimirju Goluboviču), da naj ne pišejo imen in priimkov politikov, ki predstavlja slovensko vlado. Sam bi tudi ukinil objavljanje fotografij predstavnikov slovenske vlade. Enako z izjavami, da jih naj na radio in televiziji preberejo sami voditelji poročil. V sledeči točki je zahteval, da je prepoved komentiranja in povzemanja tvitov. O potezah vlade in parlamenta se piše, če imata vpliv na delovanje družbe. Poročanje o teh temah se mora poročati na ekstenzivno, temeljito in brez zadržkov.  Ob koncu vsakega članka pa bi vključil še mnenje STA, da se ve, zakaj to počnejo. V resnici pa ne gre za nič drugega kot za branjenje tranzicijskega omrežja, ki je od leta 1990 pokradlo več kot 150 milijard evrov.

Janja Koren le še ena izmed novinarjev, ki brani tranzicijsko omrežje
RTV Slovenija so se že večkrat izkazali kot osrednji politični zavezniki in navijači levih opozicijskih strank. Prednjačijo predvsem novinarke mlajše in srednje generacije informativnega programa. Ne smete pozabiti, da so davkoplačevalci plačali za dokumentarni film Vanje Kovač o ilegalnih migrantih, ki jim je pomagala na nezakonit način prečkati državne meje.

Sedaj se je po besedah novinarja Bojana Požarja ujela še voditeljica oddaje Točka preloma Janja Koren. Le ta se je v družbi Milharčiča in vse kaže svojega partnerja udeležila nezakonite proslave na Prešernovem trgu. Nič takega, saj lahko vsak hodi v prostem času, kamor želi. Težava se pojavi, ko začnejo navdušeno ploskati ob govorih osrednjih govorcev, kot je Jaša Jenull. S tem pa je že tudi dolgoletna in izkušena novinarka Korenova izdala, da ji srce bije za levo politično opcijo. Že pred meseci je Nataša Pirc Musar razkrila, da po hodnikih nacionalke še zdaj prevladuje miselnost politične stranke Socialnih demokratov.

Jaša Jenull in Katarina Matejčič o tem, kako bosta posnela proteste. (Foto: Socialna omrežja)

Lansko leto smo tudi lahko videli, kako je novinarka dnevno informativne oddaje 24ur Katarina Matejčič z največje zasebne slovenske televizije POP TV  načrtovala prispevek z Jenullom v glavni vlogi. Le ta ji je razlagal, kje se naj ona sama postavi, da bo prispevek čim bolj odmeven. Tako je, neformalni vodja protestov je žal nedotakljiv. To je dokazal tudi včeraj, ko je policija po njegovem ukazu uklenila manjšo skupino drugače mislečih protestnikov.

Novinarji osrednjih medijev mislijo, da je samo njihova resnica edino resnična. Žal se motijo. A raje se delajo žrtve v tujih medijih in izvažajo manipulativne novice. Vsi pa vemo, da le skupaj z nekaterimi sindikati in civilno družbenimi organizacijami ( Mladi plus. Inštitut 8.marec, Mirovni inštitut, Forum za demokracijo) le branijo stoječe podsisteme tranzicijskega omrežja. Strokovnjak za korupcijo in predsednik zunajparlamentarne stranke dr. Bojan Dobovšek je že večkrat javno povedal, da Slovenija izgubi zaradi korupcije 3,6 milijarde letno. Prav to branijo člani Društva novinarjev Slovenije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine