18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Jani Möderndorfer odstopil!

Potem, ko je predsednica preiskovalne komisije o otroški srčni kirurgiji Jelka Godec na predsednika Državnega zbora Dejana Židana naslovila dopis v katerem opozarja, da nadomestni poslanec Jani Möderndorfer ne bi smel sodelovati v omenjeni preiskovalni komisiji zaradi konflikta interesov, je Möderndorfer nerad, a vendarle, podal svojo izstopno izjavo. Izstopa iz komisije, še vedno pa nima dovolj sramu, da bi odstopil tudi kot poslanec.

Prejšnji teden so potekala zaslišanja Preiskovalne komisije o otroški srčni kirurgiji, na katerih je ena od prič razkrila, da je nadomestni poslanec SMC Jani Möderndorfer v obdobju od 2009 do 2011 bil eden od 11 članov Sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kar predstavlja velik konflikt interesov.

Möderndorfer se na trditve priče, navkljub prisotnosti na zaslišanju ni odzval. Dejstvo je, da bi moral svoje povezave z UKC, ki je predmet omenjene parlamentarne preiskave razkriti že ko je bil imenovan za nadomestnega člana omenjene preiskovalne komisije.

Tega Möderndorfer ni storil, kakor so zapisali pri Politiksu, je Möderndorfer “zavestno kršil Zakon o parlamentarni preiskavi”, saj preiskovalna komisija preiskuje obdobje od 1. januarja 2007 do datuma odreditve parlamentarne preiskave, kar vključuje tudi leta 2009, 2010, 2011, ko je Möderndorfer sedel v svetu UKC.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine