12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Janez Janša: To, kar se zdaj sestavlja, ne glede na to, ali bo to formalno večinsko ali manjšinsko, je vlada globoke države!

Interesnim skupinam iz ozadja je v interesu, da je vlada šibka, da je čas medvladja čim daljši, saj v tem kaosu pobirajo sadove in koristi, pravi Janez Janša. 

S pohodom na vrh Triglava se je končal 23. letni tabor Slovenske demokratske stranke in Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma. Po besedah predsednika SDS Janeza Janše je ta spominski pohod minil v znamenju 240. obletnice prvega zabeleženega vzpona na Triglav in zmage SDS na letošnjih državnozborskih volitvah. »Osvajali smo kraljestvo Krna, kraljestvo Mangrta, kraljestvo Škrlatice in kraljestvo Triglava,« je dogajanje zadnjega tedna tabora povzel Janša, ki je z obiskom zadovoljen, število udeležencev vsako leto raste, vendar so zaradi varnosti in kapacitete koč prijave omejene.

»Že na sam volilni dan, ko smo izvedeli za rezultate in za zelo razdrobljen slovenski državni zbor, smo vedeli, da se bo vse to, kar se zdaj dogaja, dogajalo. To ni nič nepričakovanega. Avantura še ni končana, na vrh pridejo najbolj vztrajni, če ne v prvem, pa v drugem poskusu,« je proces oblikovanja koalicije pod vodstvom Marjana Šarca za Nova24TV komentiral Janez Janša.

Na vprašanje o primerjavi s Portugalsko Janša odgovarja: »Kakršnokoli vlado bi Slovenija dobila, če bi bila to res vlada, naj bo manjšinska ali večinska, je to že uspeh. To, kar se zdaj sestavlja, ne glede na to, ali bo to formalno večinsko ali manjšinsko, je vlada globoke države. To je vlada, ki je fasada, vladajo pa lobiji in interesne skupine v ozadju, njim je v interesu, da je vlada šibka, da ne vlada, da je tudi čas medvladja čim daljši, zelo se trudijo v to smer,« je dejal in dodal, da Slovenija že od marca nima opravilno sposobne vlade pa tudi prej je bila bolj fasada. Zaradi tega v tem času veliko stvari ni postorjenih, in čeprav se to mogoče ne vidi, se čuti v žepu, na odrezkih pokojnin in plač, ko zaidemo v trgovino …

Janša opozarja, da zaostajamo za tistimi, ki so nas še pred desetimi leti od daleč gledali v hrbet, danes pa so po kupni moči že pred Slovenijo, čeprav smo isti narod z istimi potenciali, pa imamo bistveno slabše upravljanje kot nekatere druge srednjeevropske pa tudi bivše komunistične države.

Predsednik zmagovalne stranke Janez Janša je citiral še besede predsednika države, ki je dejal, da je najbolj trdno vlado možno sestaviti okoli zmagovalca volitev, tistega, ki je dobil zaupanje. »SDS je na teh volitvah močno močno zmagala, zelo velika razlika je med nami in ostalimi, jasno je, da SDS lahko sestavi stabilno vlado,« je poudaril Janša. Pogoj za to pa je, da preostali sodelujejo, a jih ozadja, strici in interesne skupine, ki v kaosu vedno iščejo koristi, k temu ne pripuščajo in jih prek medijskih spinov, strašenj in še marsičesa, kar se dogaja v ozadju, držijo stran od tega.

Vse to se dogaja z namenom, da ozadja pobirajo sadove, saj se tudi v času, ko formalno vlade ni, prodajajo državni deleži, državne banke dajejo kredite, za katere bomo pozneje ugotavljali, da so bili nezavarovani, v tujih časopisih pa lahko beremo, kako mafija iz Črne gore ali nekih davčnih oaz še vedno uporablja slovenske banke za pranje denarje. »To nekomu odgovarja, od tega ima koristi. Tukaj gre manj za ideologijo, čeprav se jo skuša vedno postaviti v ospredje, ampak za to ideologijo so materialni interesi, koristi nekaterih, ki živijo na račun žuljev ljudi,« je ob koncu še izpostavil Janez Janša.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine