15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Janez Janša slovenskemu gospodarstvu: koronakrizo lahko izkoristite za razvojni pospešek, vendar je ključna strukturna prenova

Predsednik vlade Janez Janša je na otvoritvi konference Prihodnost industrije in internacionalizacije na Brdu pri Kranju dejal, da ima naše gospodarstvo dobre možnosti, da koronakrizo izkoristi za pospešek svojega razvoja, vendar je ob tem potrebna tudi dolgoročna strukturna prenova gospodarstva. Premier je obenem pozval tudi k premišljenemu trošenju dodatnih sredstev EU.

Predsednik vlade Janez Janša se je preko videokonference udeležil konference na Brdu pri Kranju, kjer so govorci razpravljali o “prihodnosti industrije in internacionalizacije”. Ob tej priložnosti je dejal, da lahko naša država s premišljenim vlaganjem zmanjša zaostanek za najbolj razvitimi gospodarstvi, jih na tem področju dohiti oziroma celo prehiti, poroča STA.

Pomembnost slovenskega vlaganja v kakovost je izpostavil tudi Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Ob tem je gospodarski minister spomnil, da je v slovenski industriji zaposlenih kar 200 tisoč Slovencev, v malo manj kot 20 tisoč podjetjih, ta pa ustvarjajo kar dve tretjini celotnega slovenskega izvoza. Industrija po njegovem predstavlja temelj slovenskega gospodarstva.

Janša je nedavno potrdil, da je zadovoljen z izkupičkom maratonskih pogajanj v Bruslju. Slovenija namreč ostaja neto prejemnica iz evropskega proračuna. Slovenija lahko iz celotnega svežnja za obnovo Evrope po pandemiji covida-19, računa na kar 10,5 milijarde evrov, od katerih bo 6,6 milijarde evrov nepovratnih sredstev. Vsebino dogovora o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji covida-19, ki vključuje evropski proračun za obdobje 2021-2027, v vrednosti 1074 milijard evrov, in sklad za okrevanje v vrednosti 750 milijard evrov, Slovenija po besedah Janše pozdravlja kot velik dosežek in robusten odgovor na koronsko krizo.

Domen Mezeg/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine