7.6 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

Janez Janša: Orbanova zmaga je pomembna za Evropo in celotno zahodno civilizacijo

Zmaga Viktorja Orbana je bila dosežena v nekem okolju, kjer so bili ljudje informirani, so lahko sami presojali z lastno glavo in se odločali ali bodo izbrali zrnje ali pleve in dve tretjini Madžarov se je odločilo, da bodo izbrali zrnje. »Zmaga Fidesa in Viktorja Orbana je zgodovinska, ne samo zato, ker je bila tretja v vrsti in zato, ker je bila dosežena ob bistveno večji volilni udeležbi kot pred štirimi leti, ampak predvsem zato, ker je imel Orban tokrat proti sebi poleg domače opozicije tudi cel Sorosev imperij in ga je porazil. Tako, da je ta zmaga pomembna ne samo za Madžarsko, ampak tudi za Evropo in praktično za celotno zahodno civilizacijo,« je v izjavi za Nova24TV poudaril predsednik SDS Janez Janša.

V igri je bilo več kot zgolj makroekonomski rezultati Orbanove vlade, ki so sicer izjemno dobri, šlo je za obrambo evropskih vrednot, pravi Janša in poudarja, da je Madžarska sedaj ponovno še ena v vrsti držav, ki so v zadnjih dveh letih na podlagi grenke izkušnje z migrantskim valom, ki mu Evropa ni bila kos, dokazala, da se je možno z novimi izzivi boriti učinkovito in postavila dober zgled tudi ostali Evropi. Orban med Madžari ni nepriljubljen, kot poroča večina osrednjih slovenskih medijev. Janša pravi, da pa je Orban zelo nepriljubljen predvsem med tistimi, ki jih plačuje Soros oziroma med tistimi, ki bi si želeli, da je Evropa nekaj drugega, kot pa je Evropa vedno bila – celina, kjer v miru medsebojno živijo suvereni narodi, brez tega, da bi za prihodnost gradili neko skupnost, kjer nacionalne identitete izginjajo v nekem internacionalističnem morju, ki se še krepi z nekontroliranimi migracijami od vse povsod, predvsem iz evropskim najbolj tujih kultur.

Janša meni, da je gonja, ki je bila proti Viktorju Orbanu v levičarskih časopih, razumljiva, ob tem pa dodaja, da so »ljudje na Madžarskem vendarle lahko razmišljali s svojo glavo, kjer vsaj del madžarskih medijev poroča objektivno, se pravi so bili seznanjeni z obema platema zgodbe. Madžarska ni Slovenija, kjer so samo režimski mediji. Na Madžarskem imate televizije, ki so bolj naklonjene vladi in imate televizije, ki so bolj naklonjene opoziciji in imajo približno podoben doseg, enako je z drugimi mediji, da tukaj ne govorim o spletu.«
»Zmaga Viktorja Orbana je bila dosežena v nekem okolju, kjer so bili ljudje informirani, so lahko sami presojali z lastno glavo in se odločali ali bodo izbrali zrnje ali pleve in dve tretjini Madžarov se je odločilo, da bodo izbrali zrnje,« je izpostavil Janša in Orbana označil za domoljuba in patriota, kar pomeni, da imaš najprej rad svoje ljudi, kar pa še pomeni, da druge sovražiš.

Te očitke Orbanu naslavljajo tisti, ki ne vedo, kaj so, so izgubili lastno identiteto in zdaj to identiteto iščejo v raznoraznih blodnjah in izrojenosti, je dejal predsednik SDS. Prepričan je, da je zgodovinska zmaga Viktorja Obrana na Madžarskem velik šok za vse tiste, ki so upali, da bo ta gonja, ki je bila orkestrirana praktično po celem svetu, rodila sadove. »Ampak Madžari so dokazali, da znajo razmišljati s svojo glavo in samo upajmo, da se bo to izkazalo tudi za Slovence na prihodnjih volitvah,« je svoje misli strnil Janez Janša.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine