17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Janez Janša o zgroženosti Društva novinarjev Slovenije ob odločitvi Vrhovnega sodišča: “Rabili so celih 75 let za ta majhen pogumen korak”

Novinarka in urednica RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek je 1. julija 2016 vložila odškodninsko tožbo proti tedanjemu vodji opozicije Janezu Janši, v njej pa je “zahtevala plačilo odškodnine ker ji je po njenem mnenju Janša povzročil duševne bolečine z žaljivim zapisom na Twitterju 21. marca 2016.” Janša je namreč tvitnil: “Na neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š.” Zdaj je vrhovno sodišče razveljavilo predhodni odločitvi sodišč in ji naložilo plačilo Janševih sodnih stroškov. V Društvu novinarjev Slovenije v tem vidijo napad na novinarski ceh.

 

V Društvu novinarjev Slovenije so “zgroženi ob odločitvi vrhovnega sodišča, ki je zavrnilo tožbo Mojce Šetinc Pašek zaradi žaljivega čivka Janeza Janše.”

Družbenopolitični lakaji komunističnega režima so ugotovili, da pred sodiščem na koncu dneva tudi za njih veljajo enaka pravila, kot za ostale državljane. In ena javna osebnost se v očeh sodišča ne razlikuje od druge, pa naj bo prva vplivna urednica na javni televiziji ali vodja takrat še največje opozicijske stranke.

Vrhovno sodišče dalo prednost svobodi govora
Po mnenju DNS naj bi odločitev vrhovnega sodišča, ki je ugodilo pritožbi premiera Janše in razveljavilo predhodni odločitvi sodišč “odklon od ustaljene prakse”, a za kakšen odklon ne razkrijejo. V društvu se jim zdi “sprevržena” argumentacija sodišča, da bi priznanje tožbenega zahtevka novinarke in urednice RTV Slovenija Mojce Šetinc Pašek poseglo v Janševo politično svobodo izražanja. Kakor lahko vidimo, se ima gosposka v DNS za več od ostalih. Zase bi namreč vse pravice in zaščite, za svoje kritike – nobenih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine