10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Janez Janša na zasedanju CDI v Rimu obsodil turško invazijo v Siriji in pozval k takojšnjemu ukrepanju

V teh dneh je v Rimu zasedal izvršni odbor Mednarodne zveze sredinskih demokratov (CDI-IDC), ki se ga je udeležil tudi podpredsednik te organizacije in predsednik SDS Janez Janša. Izvršni odbor je med drugim obsodil turško invazijo v Siriji, govorili pa so tudi o situaciji v Venezueli in sprejeli resolucijo o vrednotah, ki bodo v 21. stoletju zagotovile stabilno in harmonično geopolitično situacijo. V Rimu je bil tudi Žan Mahnič, predsednik Slovenske demokratske mladine, ki je postala ustanovna članica podmladka CDI. Članica CDI naj bi bila sicer tudi NSi, a kot je razkril Janša, ta stranka članarine v organizaciji ni poravnala že vse od leta 2009!

V zadnjih dneh se je sestal izvršni odbor Mednarodne zveze sredinskih demokratov (CDI-IDC), zasedanja pa se je udeležil tudi podpredsednik te organizacije in predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Izvršni odbor je med drugim ostro obsodil turško vojaško invazijo v severni Siriji, ob tem so izrazili zaskrbljenost zaradi kršitev pravic Kurdov, pri čemer so se zavzeli za to, da mednarodne organizacije sprejmejo takojšnje ustrezne ukrepe za preprečitev nadaljnjega stopnjevanja tega konflikta in za zaščito prebivalcev tega območja.

Izvršni odbor CDI je razpravljal tudi o situaciji v Venezueli, sprejeli pa so resolucijo o vrednotah
Izvršni odbor CDI je razpravljal tudi o situaciji v Venezueli, sprejeli pa so tudi resolucijo o vrednotah, kjer poudarjajo vlogo krščanskega humanizma in krščansko demokratskih političnih gibanj pri razvoju človekovih pravic in geopolitični stabilizaciji. Ta resolucija je namenjena vzpostavitvi resnično pravičnega in harmoničnega geopolitičnega okolja v 21. stoletju.

Mednarodna zveza sredinskih demokratov je bila ustanovljena leta 1961 v imenu Svetovne zveze krščanskih demokratov (WUCD). Njene ustanoviteljice so organizacija Nove mednarodne skupine, predhodnica Evropske zveze krščanskih demokratov, Krščansko demokratska organizacija Amerike in krščansko demokratska unija srednje Evrope. Sedanje ime je dobila leta 1999.

Slovenska demokratska mladina je ustanovna članica novega podmladka CDI-IDC
V Rimu je bil tudi Žan Mahnič, predsednik Slovenske demokratske mladine, ki je postala ustanovna članica novega podmladka CDI-IDC.

NSi že od leta 2009 ni poravnala članarine v CDI
V zadnjem času je sicer pompozno napovedala premik v “sredino” Nova Slovenija – krščanski demokrati pod vodstvom Mateja Tonina, ki naj bi bila prav tako članica CDI, a kot je že avgusta na družbenem omrežju Twitter opozoril Janša, ta stranka že vse od leta 2009 ni poravnala članarine v tej zvezi krščansko demokratskih strank: “Kot podpredsednik Mednarodne zveze sredinskih demokratov @idc_cdi sem preveril status @NovaSlovenija v edini mednarodni sredinski internacionali (nekdaj krščanskodemokratska zveza). Vse od leta 2009 N.Si ni plačala niti članarine. Toliko o ‘sredinskosti’.”

Morda vas zanima še:

Škandal na ljubljanski urgenci: 10-letnega otroka pripelješ z odprto rano na glavi in krvavitvami, a ti varnostnik ne pusti parkirati, nadte pošlje policiste

V novi reviji Demokracija: Kdo se skriva za sporno izjavo sodnikov?

(VIDEO) Uf, poglejte, kaj je med tekmo počela hrvaška navijačica!

Zadnje novice

Sorodne vsebine