10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Janez Janša: Ko udari ujma, je treba držati skupaj ne glede na politično pripadnost

Piše: Andrej Žitnik (Nova24TV.si)

Janez Janša je za Radio Ognjišče poudaril, da naloga predsednika vlade ni čiščenje blata z lopato, temveč organizacija pomoči, zato so kritike v tej smeri neupravičene. Kot je poudaril, moramo držati skupaj ne glede na politično pripadnost.

Predsednik vlade Robert Golob si je v petek v Zgornji Savinjski dolini ogledal nekatera območja, ki so jih prizadele nedavne ujme. V Braslovčah se je srečal z župani občin v regiji, v Nazarjah z direktorji nekaterih podjetij, prizadetih v ujmi, v Lučah pa z nekdanjim predsednikom republike Borutom Pahorjem in nekdanjim premierjem Janezom Janšo.

Janša je za Radio Ognjišče pojasnil, da so kritike predsednika vlade Roberta Goloba, ker ne poprime za lopato in čisti blata po cestah, neupravičene, ker premier ni na funkciji za to delo, temveč je njegovo delo, da organizira vso potrebno pomoč. “Za to smo mi, ki teh funkcij nimamo.” Ne glede na to, da se v nekaterih stvareh ne strinjajo, pa ima vlada “vso našo podporo, nasvete, karkoli pač želijo.” Tudi ob srečanju na uničenem območju Strug pri Lučah, so se rokovali. “Rekel sem, da je treba držati skupaj. Ljudje držijo skupaj. Tukaj si sosedje pomagajo, ne glede na to, koga so volili,” je še dejal Janša.

Image

Image

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine