-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Janez Janša: Globoka država se je Golobu odpovedala, naposled ga zapušča tudi Nova Slovenija

Piše: A. H. (Nova24TV.si)

Predsednik SDS se je odzval na zadnje pismo, ki ga je svojim članom poslal predsednik NSI. Janša je v spletnem zapisu napisal, da je resnični avtor pisma generalni sekretar stranke Robert Ilc, v samem pismu pa mrgoli od laži. Pismo pa obenem vsebuje še eno potrditev, da se je globoka država odpovedala Robertu Golobu. Premierju pa se je naposled odpovedala tudi Nova Slovenija. Navedbe v pismu, ki se dotikajo SDS, je označil kot laži. 

“Evo, še zadnji dokaz, da se je globoka država odpovedala predsedniku vlade Golobu. Zapušča ga tudi Nova Slovenija. Ki pa na predčasne volitve ne bi šla. Strici ne dajo. Niti besede o edinem produktivnem izhodu iz aktualne godlje,” je zapisal Janša.

Spomnimo, Janša je pred kratkim pozval na predčasne volitve. “Ni gol samo cesar, ampak celotna koalicija. Edina rešitev so volitve zdaj,” je zapisal pred kratkim na socialnih omrežjih. Kasneje je v dominantnih medijih svoj poziv, zakaj rekonstrukcija vlade ne bo zadoščala, še dodatno argumentiral: “Problem ni samo gospod Golob, problem je kompozicija v državnem zboru. To, da neka stranka, ki dobi takšno moč in dobi takšno večino, nastane tri tedne pred volitvami. Samo zamenjava gospoda Goloba, ki je sedaj v planu, ni rešitev, ker bo struktura, ki je bila postavljena na volitvah, ostala ista. Če bodo menjali Goloba, bo to pomenilo, da bo stvar še pol leta v mrtvem teku. Vmes se lahko zgodi karkoli, varnostna situacija je izjemno zapletena.”

 

Priznanje o “goljufanju” 
Pismo članom stranke NSi vsebuje tudi serijo navedb, s katerimi skuša NSi dokazati, da sodelovanja z Gibanjem Svoboda ni bilo. Navedli so svoje kritike na račun ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, nedavni spodleteli razpis ministrstva za obrambo. Da je bilo to sodelovanje še kako živo, dokazujejo včerajšnji zapisi člana izvršilnega odbora stranke Janeza Pogorelca, ki je v pogovoru s spletnimi uporabniki javno priznal, da so v NSi ogoljufali oz. nadigrali stranko SDS, tako da so se dogovorili z Robertom Golobom, ki jim je nato pomagal uzurpirati obe ključni komisiji, ki pripadata opoziciji, KNJF in KNOVS. “Nova Slovenija po letu in pol servilnosti in kupčkanja kar naenkrat kaže zobe, čeprav podpisov pod preiskovalno Gen-i, obljubljenih maja 2022, še vedno ni,” je zapisal Janša.

“Dr. Bajuk se obrača v grobu, ko vidi, kakšnim prevarantom je nekoč ugledna stranka padla v roke,” se zaključi spletni zapis.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine