-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Janez Janša: Cerarjeve navedbe ne držijo

Janez Janša je na Twitterju zavrnil navedbe Mira Cerarja v zvezi s Cerarjevo napovedjo o vložitvi tožbe proti Hrvaški.

Janez Janša se je odzval na tvit premierja v odstopu Mira Cerarja, ko je le-ta napovedal, da bo njegova vlada, ki sicer opravlja zgolj tekoče posle, še ta teden vložila tožbo zoper Hrvaško. Cerar je vložitev tožbe utemeljeval s tem, da naj bi na današnji seji parlamentarnega odbora za zunanjo politko vložitev tožbe podprle vse stranke.

Janez Janša je v odgovoru na Cerarjev tvit oporekal Cerarjevi trditvi, da vložitev tožbe podpirajo vse stranke, češ da kar štiri stranke tega ne podpirajo. Poleg tega pa Janša Cerarjevi vladi tudi odreka legitimnost za tak korak, ker gre za vlado v odstopu, ki jo poleg tega podpira zgolj 24 poslancev v novem sklicu DZ. Janša je mnenja, da je vložitev tožbe proti Hrvaški odločitev, s katero se bo ukvarjala naslednja vlada.

Janez Janša Retweeted

Janez Janša Retweeted dr. Miro Cerar

Ne drži. Kar 4 parlamentarne stranke tega niso podprle. Tudi PR tega ne podpira. Sedanja vlada ni le vlada v odstopu, sestavljajo jo tudi stranke s komaj 24 poslanci v novem DZ. Zato nelegitimna za takšno odločitev. To je odločitev za prihodnjo vlado.

 @MiroCerar

.@vladaRS bo predvidoma še ta teden vložila tožbo zoper Hrvaško. Takšno odločitev so danes na seji OZP podprle vse stranke. Vložitev tožbe pomeni razbremenitev politike napetosti in odločitev, ki je pravne narave. #arbitraža

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine