23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Izredne razmere v zdravstvu: novi minister Šabeder bi uvažal tuje zdravnike, ki ne znajo slovensko, naši družinski zdravniki pa bežijo v tujino!

Te dni smo na portalu Nova24TV poročali o kaotičnih razmerah v zdravstvu, ki so povzročile škodljive odpovedi in odhode slovenskih družinskih zdravnikov v tujino. Namesto takojšnje pomoči in reševanja situacije je minister Šabeder javno naznanil uvoz 90 tujih zdravnikov iz tretjih držav, od katerih večina ne pozna niti osnov slovenskega jezika.

 

Družinski zdravniki, ki so se te dni zaradi nevzdržnih razmer in zaradi preobremenjenosti z birokracijo ter prevelikega števila pacientov, ki se jim ne zmorejo posvetiti v zadostni meri, po pomoč obrnili celo na paciente, množično zapuščajo že tako oslabljene zdravstvene vrste.

Po poročanju portala 24.ur.com je zdravstveni minister Šabeder na Zdravniško zbornico Slovenije poslal predlog za pripravo specializacij. Po njihovih navedbah je zdravstveni minister podpisal odredbo o možnosti uvoza zdravnikov iz držav, ki niso članice EU, za leto 2019 skupaj 90 zdravnikov.

Vsaka normalna država bi poskrbela, da izobraženi zdravniški kader v čim večjem številu ostane doma, saj lahko prav domači zdravniki zaradi jezikovnih in kulturnih prednosti najbolj kvalitetno poskrbijo za zdravstveno oskrbo svojih sodržavljanov. Poleg tega so slovenski zdravniki še vedno v samem vrhu po strokovnosti.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine