13 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Izigravanje ukrepov! Na letnem odru Ruše brez preverjanja PCT!

Piše: e-maribor.si 

Neverjetno izigravanje na letnem odru Ruše s strani organizatorja, kjer so zatrdili, da PCT pogojev ne bodo preverjali. 

Vsakoletna prireditev Letni oder Ruše, ki je tudi s strani občine Ruše dobro denarno podkovana, bo tudi letos ponudila pester izbor glasbe. A pozor, brez preverjanja PCT pogojev, katere je vlada sprejela na pobudo strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Slovenija se po zatišju počasi približuje četrtemu valu koronavirusa in ta je vse bližje. Tudi po zaslugi organizatorjev množičnih prireditev, ki ne bodo sledili predlogom, da je potrebno preveriti t.i. PCT pogoje pri obiskovalcih, da bi preprečili širjenje koronavirusa.

Kot so nam potrdili na javnem zavodu Center za mlade Ruše, ki organizirajo Letni oder Ruše, pogojev PCT res ne bodo preverjali! Če bodo inšpektorji vršili nadzor PCT med obiskovalci, pa naj oni za to ne bi bili odgovorni? Bodo pa na javnem zavodu Center za mlade Ruše seveda z veseljem pobasali državni denar za organizacijo prireditev, oziroma so ga že. Samo prejšnji mesec jim je samo občina Ruše nakazala neverjetnih 131.422,08 evra, največ po letu 2003, odkar so prejemali državni denar. Poglejte si te neverjetne zneske, ki jih razkriva ERAR,  TUKAJ!

Glede nepreverjanja PCT pogojev, ki jih mora izvrševati organizator prireditve, smo se obrnili tudi na občino Ruše, upravno enoto Ruše, PU Maribor in zdravstveni inšpektorat, vendar na odgovore glede nepreverjanja testov na prireditvah še čakamo. Posredovali vam jih bomo, takoj, ko jih dobimo.

Program tudi tiste, ki se jim toži po svinčenih časih?

Bo pa na letnem odru ruše svoj “piskerček” predstavil tudi t.i.  GAJAŠ, BREZ MASKE, ki ne samo da je brez maske, marveč se očitno zelo rad slika z rdečo zastavo in nosi majico z diktatorjema Titom. Mimogrede, če bi se koronavirus dogajal v času komunizma, ne bi bilo nikogar, ki se ne bi hotel cepit, saj takšni ne bi več živeli.

Bo pa na prireditvi nastopil tudi Adi Smolar, glasbenik, ki nastopa le tam, kjer se PCT ne preverja. Od Adija, ki baje ni ne cepljen in ne testiran in baje tudi ni bolan, držite torej predpisano varnostno razdaljo dva mesta. Ali raje kar tri.

Prav zanimiva je torej zgodba Javnega zavoda Center za mlade Ruše, ki od države prejema neverjetno pošiljko denarja, a za to, da bi mladim, pa tudi starejšim, ki bodo prišli na prireditev z vstopnino, omogočili varno zabavo, ne bi naredili ničesar? Inšpektorji, na delo!

Zadnje novice

Sorodne vsebine