22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Iz tiskane Demokracije: Kraljica žena Camilla je pozvala pisatelje, naj se uprejo cenzuri

Piše: Bogdan Sajovic 

Prebujenski fanatiki v Britaniji bi cenzurirali tudi literarna dela. Poziv kraljice žene Camille pisateljem, naj proti cenzuri »zarjovejo kot levi«. Levičarski lunatiki ustvarjajo totalitarno družbo, brezhrbtenični politiki pa jim to nemo dopuščajo.    

Kraljica žena Camilla, žena britanskega kralja Karla III., je pretekli teden ob ustanovitvi dobrodelne organizacije spregovorila proti cenzuri knjig, ki poteka v Združenem kraljestvu. Ustanovni zbor dobrodelne organizacije »Kraljičina čitalnica«, katere namen je spodbujanje »spoštovanja literature tako med otroki kot tudi odraslimi«, se je odvijal v Clarence House, eni kraljevskih palač v Londonu. Kraljica žena Camilla, ki je prevzela patronat nad organizacijo, je ob tej priložnosti pozvala predvsem pisatelje, a tudi bralce, naj dvignejo svoj glas in »zarjovejo kot levi« ob napovedih cenzure oziroma »prirejanja« literature.

V Veliki Britaniji podobno kot v ZDA namreč poteka široka akcija tako imenovane prebujenske, progresivne levice, ki skuša cenzurirati, izbrisati iz spomina ali »prirediti« vse, kar ne spada v njihovo percepcijo »moderne družbe enaindvajsetega stoletja«. To med drugim obsega »korekcija« zgodovine, preimenovanje stavb, čistke na področju šolskih kurikulov, odstranjevanje kipov, slik, knjig iz javnih knjižnic in podobno.

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine