11.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 3 oktobra, 2022

Iz nove Demokracije: Oddaja Tarča: Teta iz ozadja in glavna koordinatorja

Pišeta: Peter Truden, Vida Kocjan 

Oddaje Tarča na RTV Slovenija po naših informacijah ne vodita Erika Žnidaršič in Mojca Pašek Šetinc, ampak Lidija Hren v navezi z Gregorjem Golobičem in s Francijem Perčičem. Tarča pa je tudi novo sezono začela z manipulacijami in lažmi o desnosredinski vladi. 

Oddaja Tarča na RTV Slovenija se je v začetku septembra nadaljevala tam, kjer se je začela pred poletjem oz. tam, kjer je okvir zastavila že daljnega aprila 2020 …

 Peta stranka opozicije KUL 

… kot zunajparlamentarna peta stranka opozicije KUL. Novinar TV Slovenija Žan Dolajš je pripravil uvodni monolog s taktiko, ki jo je patentiral Lenart M. Kučić na odboru evropskega parlamenta za varstvo človekovih pravic (LIBE): sugestibilno izpostavljanje medijev, ki niso del skupne socialistične fronte, pa vseeno dobijo državna sredstva iz oglaševanja. Dolajš v komentarju podvomi o smislu financiranja marginalnih portalov (omenja se e-Maribor) z »jasno politično vsebino«. Da je portal e-Maribor »marginalen«, ugotovi s programom Similarweb, ki ga uvršča na 1237. mesto po obiskanosti. Kdor se je ukvarjal s spletnimi analizami, dobro ve, da je program izrazito nezanesljiv pri štetju  klikov. A Dolajša to ne moti. »Gre za posredno financiranje političnih strank?« se sprašuje. Odgovori mu kar skrajni levičar in aktivist Domen Savić, dobro znani borec za ukinitev svobode govora, tokrat v vlogi neodvisnega strokovnjaka, ki pritrdi, da gre za dobro prikrito pretakanje javnega denarja v žepe blizu strank desnice. Pritrdi mu še en (že iztrošeni) postrešček globoke države, ugrabitelj Računskega sodišča RS Tomaž Vesel, rekoč, da v zasebnem sektorju ne bi nikoli oglaševali v medijih brez dometa.

Celoten članek si lahko preberete v novi Demokraciji!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine