6.2 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

(IZ MINUTE V MINUTO) Volilna konvencija SDS

Danes v celjski dvorani Golovec poteka volilna konvencija SDS, kjer bo predstavljena Slovenske demokratske stranke za volitve v Državni zbor Republike Slovenije 2018.

 Osrednji govorniki bodo: predsednik SDS Janez Janša,  predsednik madžarske vlade in stranke Fidesz ter podpredsednik CDI Viktor Orban, ter vodja Poslanske skupine Evropske ljudske stranke v EP Manfred Weber.

Dogajanje na konvenciji bomo spremljali v živo.

22:37 – Eva Irgl je poudarila, da bodo letošnje volitve najpomembnejše po volitvah, ki so vodile v osamosvojitev in pozvala k oddaji glasu za SDS. S tem se je končala konvencija.

22:34 – Za takšno boljšo Slovenijo je treba glasovati 3. junija letos.

22:32 – Podpirati je treba slovensko družino in družbo, kot tudi znanost. Včasih so odganjali rojake, mi jih bomo privabili nazaj v Slovenijo. “Zdaj gre za Slovenijo, zdaj gre za Slovenijo!”

22:30 – Janez Janša je predstavil svoje videnje Slovenije: sprava, brez bančnih kraj, enakost pred zakonom, skrb za mladino, razumevanje za druge, plačano in spoštovano delo, nagrajen podjetniški pogum, “Slovenijo jutrišnjega dne”. Ne drugo Švico, ampak Slovenijo, saj ima boljše pogoje kot Švica. Slovenija ne more biti kopija drugih. Poudaril je na žrtve Slovence, ki so umrli za ohranitev slovenske besede. Slovenija kot celota, zazrta v dobrobit svojih potomcev.

22:22 – To zagotavlja ekipa SDS, ki bo delala zate. Sledila je poimenska predstavitev vseh kandidatk in kandidatov, ki bodo nastopili na volitvah.

22:21 – Ostati moramo zvesti EU in Natu ter hkrati ohraniti slovenski narod in državo, tudi s spoštovanjem slovenske zastave

22:20 – V prihodnosti vidimo Slovenijo ponovno cenjeno in spoštovano, kot je bila po osamosvojitvi in do leta 2002.

22:18 – Slovenija more postati središče evroregije znotraj EU. Ostati moramo v Natu, a pri tem ostati suvereni, tudi pri varovanju schengenske meje.

22:17 – Preprečiti je potrebno delitev med prvorazrednike in drugorazrednike v javnem zdravstvu. Perspektiva je v sodelovanju z regijo in višegrajsko skupino.

22:16 – Ustvariti je potrebna nova delovna mesta, država mora biti vitka in učinkovita. Manj bo šlo za davke, zato bo več ostalo za državljane

22:15 – Življenje in poslovanje bosta lažji pod SDS. SDS ima v osredju človeka, njegova blaginja in svoboda, zato zavrača lažno ideologijo.

22:14 – SDS tao lahko začne delati takoj. Očistiti mislijo birokratsko močvirje, tudi nepotrebno zakonodajo, ki obsega več kot 20.000 različnih zakonodajnih aktov.

22:12 – Po izvolitvi ne bodo pozabili na obljube, ki so zaveze SDS. Zahvalil se je strokovnemu svetu, ki je pripravil program za naslednji mandat, ki stremi k večji blaginji.

22:10 – Volivci tudi ne podpirajo migrantskih kvot, podpirajo pa univerzalni otroški dodatek za slovenske družine, podporo mladim družinam, ter dopolnitev zakona o himni in zastavi

22:08 – Na oder se je ponovno vrnil Janez Janša. Sprva je poudaril pomen izvedene ankete, ki je bila posvetovanje med člani in tudi volivci. Anketa je pokazala, da večina podpira gospodarske rešitve SDS. Podpirajo tudi očiščenje pokojninskega sistema neupravičenih privilegijev.

22:06 – Alenka Jeraj je deklamirala pesem.

22:02 – Sledil je glasbeni nastop poslanca Francija Breznika

22:00 – Po glasbenemu premoru je sledil izžreb glavne nagrade (prenosnega računalnika) med člani SDS, ki so sodelovati v vseslovenski anketi

21:50 – Zbrane je navdušil nastop harmonikarske šole iz Ljubljane kot tudi ponovni nastop Gotarjeve

21:42 – Sledila je himna in nadaljevanje kulturnega programa.

21:40 – Brez slovenskega naroda Slovenije ni, zato bo za SDS slovenski narod na prvem mestu. Blaginja Slovencev bo vedno prednostna zadeva SDS in to v okviru evropske dediščine

21:37 – Tudi po zmagi na prebiscitu so nas zavirali z deklaracijo za razorožitev vojske. To je bilo preprečeno in tudi preko osamosvojitvene vojne zavarovano. Izboljšali smo blaginjo in se priključili evropskim narodom. A nasprotniki SLovenijo še vedno hočejo narediti za majhno in razvrednoteno, tudi z migranti

VERS6212

21:35 – Letos obhajamo 30. obletnico pričetka osamosvajanja Slovenije. Takrat je slovenski narod izbojeval pravico do večstrankarskih volitev, potem pa so nas še razorožili- Strašili so nas pred JLA, da nas ne bo nihče priznal. Demos se ni uklonil in je predlagal prebiscit. S tem si je slovenski narod pisal sodbo sam.

21:32 – SDS bo zmagovita tudi letos. Zahvalil se je Orbanu za izkazano podporo ter ukrepanje v migrantski krizi, pomoči slovenski manjšini na Madžarskem in madžarski manjšini pri nas.

21:30 – Na oder je prišel Janša. Pozdravil je tuje goste. Zahvail se je Webru zaradi izrečenih besed in podpore. Vesel je prisotnosti Orbana, ki je predhodno podprl SDS in nato je SDS zmagala.

21:27 – Nastopu je sledil ogled daljšega volilnega spota SDS.

21:22 – Sledil je nastop Martine Prevejšek

21:17 – Bine Matoh, dramski igralec, je spregovoril besede Rudolfa Maistra.

21:12 – Pričel se je kulturni program. Sprva je zapela operna pevka in kandidatka Alenka Gotar.

21:10 – Z zmago Janše bo zmagal tudi slovenski narod.

21:07 – Treba je sprejeti odločitve in ne popustiti odločitve drugim. Zavrniti je potrebno ideje marksizma in leninizma. Treba je reči bobu bob.

PAV 4717

21:05 – Dokler bo Evropa vabila tujce, bodo ti prihajali. Lahko bomo izgubili naše države, ker prihajajo ljudje brez naše kulture, naše vere. Želimo pomagati. a ne tako da bomo uničili našo domovino.

21:03 – Na Madžarskem imamo slovensko manjšino in vi imate madžarsko manjšino. Za našo manjšino ste dobro poskrbeli in obljubim, da bomo za slovensko manjšino dobro poskrbeli. Želimo si močno Evropo. Za vse kar smo delali v preteklosti, je bilo ogroženo z migrantsko krizo. V EP se ni nihče hotel ukvarjati s tem. Srednjeevropske države smo morale na to opozoriti. Leto 2015 je le predhodnica tistega, kar se bo zgodilo v prihodnosti.

21:00 – Orban: Prenaša pozdrave iz sestrskih madžarskih strank. Treba je zmagati na volitvah, zato se borite do konca, do samih volitev, do zmage. Z veseljem je prišel v Slovenijo, kjer vas čaka kritično obdobje. Oboji smo bili soočeni z migrantsko krizo in oboji si želimo mirno življenje.

20:52 – Weber: Krščanstvo je prisotno po vsej evropski celini, kljub vsej različni zgodovini, tradiciji. Ne glede na članice, nas v Evropi povezuje krščanstvo. Zato je potrebno biti ponosen, da si kristjan. EPP je stranka nacionalnega ponosa. Opozoril je tudi na napete razmere po svetu, zaradi je potrebna močna Evropa. Zato je tudi v Sloveniji potrebna močna vlada pod vodstvom Janše.

IMG 20180511 201337

20:50 – Weber: Včasih je treba postaviti meje na zunanjih meja, da se Evropa obrani. Pri tem pa te države rabijo podporo in ne kritiko iz Bruslja. Z zaščito evropske celine lahko nato pomagamo tudi drugim celinam: v Afriki in Bližnjem vzhodu. Steber EPP je krščanska podstat Evrope in to je treba ohraniti.

20:45 – Weber: zahvalil se je za povabilo. EPP hoče, da je Janša naslednji predsednik vlade Slovenije. Pošilja pozdrave iz EP. Poudaril je, da ima EPP vizijo za prihodnost Evropo, k čemur so pripomogli tudi slovenski poslanci SDS. Izpostavil je Jožeta Pučnika, kot demokrata in Evropejca. Podpira pobudo slovenskih poslancev EP, da se po njem poimenuje soba v EPP. Na evropski ravni je EPP dosegla splošno gospodarsko rast, še boljšo kot ZDA. Pod vodstvom EPP se je Evropa rešila gospodarske krize in lahko reši tudi trenutne težave. Pri tem je izpostavil, da lahko Slovenija pripomore k temu, še posebej glede migracij. EPP je mnenja, da mora Evropa braniti meje.

20:42 – Hristjan Mickovski (VMRO-DPMNE): Janša lahko popelje Slovenijo na pravo pot. Prepričan je, da bo SDS zmagovita stranka. SDS ima podporo madžarske stranke. Ve, da bodo Slovenci izbrali pravo pot in tako sprožili demokratični proces v tej regiji.

20:40 – Kot predstavnik zamejskih članov SDS je Damjan Terpin, predstavniki političnih strank iz Makedonije, Madžarske (Orban) ter predsednik PS EPP v EP (Weber).

20:37 – Poleg kandidatov so tu tudi člani okrajnih volilnih odborov SDS kot tudi člani vodstva SDS

20:35 – Pričenja se volilna konvencija. Prva govornica je poslanka in kandidatka Eva Irgl, ki je pozdravila zbrane.

20:30 – Janez Janša in gostje so prišli v nabito dvorano Golovec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine