19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

(IZ MINUTE V MINUTO) Slavnostna akademija ob 34. obletnici Slovenske demokratske stranke

Piše: C. R.

Danes ob 18. uri se bo v Mariboru začela slavnostna akademija, s katero bo Slovenska demokratska stranka proslavila 34. obletnico ustanovitve. Ob tej priložnosti bodo podelili tudi najvišja priznanja SDS za leto 2022.

19.40 Diamantni znak SDS, najvišje priznanje stranke, prejme dr. Vinko Gorenak, “ki je odločilno prispeval k razvoju demokratičnih procesov, uveljavljanju temeljnih vrednot SDS in stranke kot celote”.

19.30 Izvršilni odbor SDS podeljuje tudi Zlati znak SDS, in sicer 17 članom stranke za delo na občinski in regijski ravni v daljšem časovnem obdobju.

19.14 Sledi podelitev priznanj za odlično delo 29 najboljšim občinskim in mestnim odborom SDS.

19.10 Eva Irgl je nanizala lanske volitve in poudarila, da je SDS na vseh izboljšala svoj rezultat.

19.00 Nismo gibanje, ki se danes šopiri, jutri pa ga ni več … Slovenski demokrati živimo vrednote slovenske osamosvojitve, smo močni, trdoživi in trajni, kot je tudi Slovenija, je še dejal Janša. “Prihodnost se še ni zgodila in vsi smo poklicani, da jo oblikujemo,” je dodal in nagovor sklenil z besedami Bog živi Slovenijo.

18.50 Naša družina se je okrepila z NLS, je dejal Janša, s Francem Kanglerjem sva podpisala sporazum. “To je dobro za vse, dobro je za Slovenijo in še posebej za Maribor.”

Janez Janša (foto: Polona Avanzo)

18.45 Predsednik SDS komentira aktualno politično dogajanje, vlado oziroma koalicijske stranke, ki vodijo “protislovensko politiko”.

18.40 Janša: Zadnje čase pogosto slišimo očitek, da si Slovenijo prisvajajo osamosvojitelji. Toda resnica je, da si slovensko državo prisvajajo tisti, ki jim Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, je poudaril Janša in omenil številne napade na demokratične sile. Ni slučaj poziv k nasprotovanju pomoči napadeni Ukrajini – podpisniki tega pamfleta so bili isti ljudje, ki so februarja 1991 z Deklaracijo za mir nasprotovali, da se Slovenija oborožuje …

18.27 SDS je institucija, ki je združila večino državotvornih moči nekdanjega Demosa. Naša stranka je bila v času največjih progromov sposobna hoditi po poti svojih vrednot. Sposobna je bila oblikovati in voditi tri vlade, pravi Janša.

Janez Janša (Foto: Polona Avanzo)

18.20 Predsednik SDS Janez Janša je kljub slavnostnemu dogoku napovedal nekaj resnih besed.

18.13 “Slovenija se je znašla v takem krču, da je nujno, da se povezujemo. Vesel sem, da smo danes s predsednikom SDS Janezom Janšo podpisali sporazum, da združimo energije,” je dejal Franc Kangler. “Napočil je čas, da spet stopimo skupaj kot leta 1991 in da zagotovimo pravično in pošteno Slovenijo”.

Franc Kangler (foto: Polona Avanzo)

18.10 Danes je bil tudi sklenjen sporazum o pridružitvi Liste Franca Kanglerja, Nove ljudske stranke, k SDS, je sporočila Irglova.

18.07 Podmladek stranke, Slovenska demokratska mladina, je danes dobil novo predsednico, Simono Purkat. Nasledila je Dominika Štrakla.

18.05 Prireditev povezuje poslanka SDS Eva Irgl. Po uvodnem nagovoru je sledil poklon prijateljem, ki so preminili od slavnostne akademije prejšnje leto, med njimi dr. Lovru Šturmu, Patriciji Šulin, Borisu Cipotu, Borisu Pahorju.

18.00 Za uvod Zdravljica.

17.50: V dvorani Turner mariborskega Hotel Habakuk se bo začela slavnostna akademija ob 34. obletnici ustanovitve SDS.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine