11.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

(FOTO) (IZ MINUTE V MINUTO) Razprava SDS: Odkrito o tem, kdo nam krade: Preko NLB se je financiral terorizem! Nekdo je ugrabil državo in delal za iranske obveščevalne službe!

Spremljamo razpravo SDS na temo Odkrito o tem, kdo nam krade. Na njej sodelujeta kandidata SDS za državnozborske volitve Anže Logar in Jelka Godec ter ekonomist Rado Pezdir. Pogovor bo tekel tudi o tem, kdo vse je vpleten v tako imenovano afero #IranNLBgate, kjer je bilo v letih 2009 in 2010 v največji državni banki NLB, opranih za kar milijardo evrov denarja, vse pristojne institucije pa so takrat odpovedale.

20:51 Razprava se je končala. Posnetek celotnega dogodka bo kmalu na voljo na Nova24TV. Tudi o tem, kaj je Drago Kos počel na NLB, ki je za svoje nedelo prejel skoraj milijon evrov.

20:48 Logar odgovarja še na vprašanje, kam je izginil denar iz bančne luknje: Šel je v tujino. Banke nam niso dali teh podatkov.

20:47 Pezdir o krivcih bančne luknje, ki so doma v Murglah centru.

20:45 Logar o sprevženosti Dejana Židana, ki bi delal novo etiko, a hkrati je odgovoren za izginotje sto milijonov evrov.

20:43 Pezdir: Anže Logar je zagotovilo, da bo znal zadevo bančne luknje pripeljati do konca v novem mandatu. 

20:41 Koliko denarja je milijarda dolarjev? Logar: Država se lahko za eno leto odpove dohodnini za vse! 

20:39 Logar o potovanju Klemenčiča na Islandijo: Naučil se je to, česar ne bo delal. Na Islandiji so zaprli vse, ki so bili vpleteni v banstrske posle. Mi moramo zahtevati, da se bo kaj zgodilo! Začne se pri nas. 

20:36 Pezdir o Marjanu Kramarju: Model je kriminalec. Sedeti bi moral v zaporu. Prav tako Janko Goršek, ki je omogočil zadevo Farok.

20:35 Logar obljubi, da če bodo sestavljali vlado, bodo predlagali zakon, da bodo vsi dokumenti iz komisije postali javni.

20:32 Godčeva o potovanju Gorana Klemenčiča na Islandijo glede postopkov obsodbe banksterjev, kjer se ni nič naučil. Klemenčič ji je razložil, da je Harij Furlan čist in mu verjame, da ni povezan s svojim bratom.

20:28 Logar o prvem soočenju s kriminalisti, ki so ga prišli prosit za dokumente, češ, da jih niso mogli pridobiti: So primeri, ko kriminalist reče, da dela le do 15:30, pa tudi take, ki po glažu ali dva, reče, da je raziskovanje milijarde opranega denarja brez veze, saj ne bo nič iz tega.

20:27 Godčeva o tem, da je imel NPU zadevo glede žilnih opornic že leta 2013 in niso nič našli: namesto za bolnike, je denar šel za stvari, ki sta jih razkrivala Anže in Rado.

20:24 Godčeva o težavah pri pridobivanju dokazov s strani kriminalistov o nakazilih podkupnin: Borut Miklavčič in Harij Furlan sta me večkrat klicala, da zaradi mene k njima hodijo kriminalisti.

20:23 Godčeva: Gre za javne zdravstvene ustanove in bi moralo biti vse odprto in transparentno, saj gre za davkoplačvealski denar.

20:22 Pezdir o arhivu bančne tranzicije, ki je sedaj zaprt do leta 2027.

20.21 Pezdir o tem, kako so se lotili preiskovanja o bančni kriminaliteti: Anže Logar, Božo Godnjavec in jaz smo bili v tej komisji.

20:20 Logar: Če bo 3. junija prišla prava vlada, bodo odgovorni prišli pred roko pravice.

20:16 Anže Logar: Le dva banksterja sta obsojena. To sta le dva, da bodo rekli, da so nekaj naredili. Če bi enega od teh odgovorni spravili za zapahe, bi morali vse. To je tudi razlog, zakaj se sistem uoira, da bi odprli Sodišče za gospodarski kriminal. 

20:05 Pezdir: Primer Farok je zahteval posebno pozornost. Tega je prevzel Jani Möderndorfer, ajudstvo ne ve, kaj so ugotvitve. Mi vemo. Ves denar se je sprožil iz dveh iranskih bank, ki sta v lasti iranske vlade. Iz Irana gre denar na Offshore podjetja, iz tam pa na banke, ki so pripravljene oprati denar. Iranska vlada je preko iranskih obveščevalnih služb prišel denar, ki je financiral terorizem.

Naša policija je sedela na riti, ko je bil Iraj Farokzadeh v Sloveniji in odpiral nove račune. Kaj je delal Janko Goršek? To je bil iranski državni posel, ki se je delal preko Slovenije! Nekdo je to državo vzel za talca in delal za iransko obveščevalno službo!20:00 Anže Logar o pranju denarja v NLB: Policijski in preiskovalni del je v tem primeru je popolnoma zatajil. Ta primer se je ustavil pred drugo Janševo vlado. Kar je dobro, da vemo, da Superman živi v Nemčiji. Prodajal je namige Iraj Farokzadehu preko NLB. Prvič mu je uspelo, drugič ne več. A nihče se v NLB ni spraševal, kaj se dogaja. 

19:54 Pezdir: Največji šok, na katerega sem naletel na pravilo, da so se prekrižali banksterski posli s kriminalnim podzemljem. Našli smo dokumente, kako je Šarić pral pral denar preko LB Beograd. Pa ko smo  naleteli na zgodbo Farok.

19:52 Godčeva o tem, da so naleteli na težave glede pridobivanja dokumentacij pri Speciaiziranem državnem tožilstvu (SDT) in Nacinalnem preiskovalnem uradu (NPU). 

19:50 Anže Logar  o težavah pri pridobivanju dokumentacije preko sodišč: Šli smo do ustavnega sodišča. Težava je bila pri pridobivanju dokumentacije glede pranja denarja v NLB. Nismo še dobili, kdo od vlade je imel dostop do predsednika uprave NLB. 

19:48 Anže Logar o tem, kako so prvič konkretno dregnili v Udbovske finance.

19:45 Pezdir o zaslišanju predsednika uprave KB 1909 Borisa Perica, ki se je sam izdal, da gre pri Vega Finanz za isti podjetji: Udba finance so še vedno tukaj. Poglejte si posnetek iz zaslišanja.

19:44 Godec: Zadeve so povezane. Nekaterim se ni potrebno držati zakonodaje. 

19:42 Godec: Hobotnica je prepletena. Ko sem to prvič slišala, nisem razumela. Na koncu sem ugotovila, da gre pri teh podjetjih za kroženje. Več: http://nova24tv.si/slovenija/hobotnica-povezav-kb-1909-mladina-zilne-opornice-in-boris-peric/=

19:41 Anže Logar: V tem poslu je tudi  KB 1909 Finanz, preko katerega pridemo do Mladine.

19:40 Pezdir: Ni preživela samo kapitalska moč Udbe, ampak je preživela tudi njihova obveščevalna moč.

19:38 Pezdir o dokumentih Saftija in njegovem poslovanju v Švici kot podjetjae Proteus Inter Finanz Zurich, ki vodi do podjetja Mark Medical in materiala komisije, ki jo je preskovala Jelka Godec.

19:37 Pezdir o tem, kako je v Arhivu RS pregledoval Udbovsko ekonomijo.

19:36 Rado Pezdir: Takih poslancev kot sta Jelka in Anže DZ še ni imel.

19:34 Anže Logar o pritiskih govori o pritiskih, ki so se dogajali v času vodenja komisije, ki jo je vodil; tudi o tem, kako so se borili, da dobili dvorano za seje. 

19:32 Jelka Godec je spregovorila o pritiskih, ki so se dogajali v času vodenja komisije s strani tudi Miklavčiča: Pritiski so se vršili tudi preko družine in prijateljev.

19:31 Uroš Logar pozdarvi zbrane 

19:30 Ljudje so se zbrali v dvorani

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine