7.6 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

(FOTO) (IZ MINUTE V MINUTO) Politično nekorektno z Lucijo Šikovec Ušaj in Mitjo Iršičem: Ko je desnica konstruktivna in programska, kot je sedaj, se pokaže vsa grozljiva ideološkost levice

Spremljamo debato v prostorih Muzeja VSO v Ljubljani z naslovom Politično nekorektno z Lucijo Šikovec Ušaj in Mitjo Iršičem. Moderator pogovora je Miro Petek.

18:53 Uradni del pogovora je končan, sledijo vprašanja iz občinstva. Posnetek debate bo kmalu objavljen na spletni strani.

18:52 Gostje opozarjajo, da se moramo na provokacije levičarjev odzvati z ignoranco, saj ko je desnica konstruktivna in programska, kot je sedaj v predvolilni kampanji, se pokaže vsa ideološkost genocidne levice.

18:50 Petek pravi, da so potrebne spremembe, če hočemo ohraniti Slovenijo.

18:49 Miro Petek opozori na prihod Berglunda št. 2 v Slovenijo: https://relaxed-bose.23-88-74-86.plesk.page/slovenija/berglund-st-2-prihaja-na-pomoc-izrojeni-levici.html

18:47 Ušajeva opozori, da v parku pred sodiščem ilegalni migranti mirno počepnejo za kipom in opravijo veliko potrebo.

18:45 Petek o tem, da bo Trubarjeva ulica v petih letih arabska ulica. 

18:40 Ušajeva pripoveduje, da celo Bosanci zanjo bežati pred ekstremitičnimi arabskimi muslimani: Nesramno je, da ljudji trgaš od doma, kot je počela Merkolova, iz njih delaš drugorazredne, sovražne, to je bila zahodna politika. Hkrati pa je izganjala Slovane, Poljake, …, zato, da je dobila Sirce, Maročane… Ne znam si razložiti, kaj jim je bilo. Tu zadaj so hujše ideje, kot se kažejo. Slovani smo spet tisti, ki Evropo branimo pred Turki. Smo srce Evrope, po srčnosti, kulturi, religiji. Smo branitelji Evrope. Čeprav smo s  tem označeni z rasisti. A tokrat je potrebno varnost postaviti na prvo mesto. Levica ni tista, ki nas bo branila.

18:38 Ušajeva: Z izvozom demokracije v arabske države so teroriste oborožili. Demokracija bi morala vznikniti drugače.

18:36 Iršič spregovori o teoriji Samuela Huntingtona o spopadu civilizacij. Omeni, da so turški volilci danes v Nemčiji zvesti volilci stranke Die Linke.

18:32 Iršič pripoveduje o izkušnjah na Slovenskih novicah, kako težko je bilo priti do podatkov, ko je prišlo do kriminalnih dejanj med ilegalnimi migranti. Policija je očitno imela navodila, da bi povedala, kakšen kaos se je dogajal takrat. Bili so sami mladi fantje do 30. leta. Ženske so bile pokrite. Bil je medijski in državni spin hkrati. Teroristi bi lahko prišli k nam in zakali naše ljudi.

18:30 Iršič spregovori o težavah, ki sta jih doživela, ko sta urejala papirje za njegovo ženo, saj je iz Kitajske: Primerjajte zdaj to z ilegalnimi migranti, med katerimi so bili tudi islamistični teroristi.

18:28 Petek opozori na novo knjigo Petra Jambreka Ustanovitev Slovenije, kjer spregovori tudi o žalostni usodi njegove matere.

18:25 Ušajeva opozori na jutrišnji dogodek, na katerega pozivajo s plakati Osvobodimo Ljubljano, kar spominja na levi fašizem. 

18:23 Iršič potrdi to, da ljudje, ki jim je bila storejna strahotna krivica, niso maščevalni. Ekstremna levica pa sovraštvo namerno goji. 

18:18 Ušajeva: Nekaj strank sem izgubila, nekaj dobila; predvsem tisti, ki ne zaupajo sistemu, med njimi je tudi gospa Cveta Stepanjan. Nekatere stranke se mi usedejo v srce in jaz njim. Zdaj razvezujem že otroke tistih, ki sem jih razvezala nekoč. No, to ni ravno pohvalno. Odvetniki smo kot spovedniki, terapevti. Preko pogovorov izveš, da se ljudem še danes delajo krivice, saj je ima Partija dober spomin. Rep se še vedno vleče iz leta 1945. Skopljemo tudi kaj takega, da je njihov dedek rekel nekoč nekaj politično korektega. Potem, ko sem gledala film Otroci iz Petričkega, sem videla, da so ti ljudje že davno odpustili in ni sovraštva v njih. Ko pokopljejo njihove pobite, se v njih naseli mir.

18:17 Petek se pošali, da zdaj vidimo, kdo so tukaj radikalni desničarji (smeh).

18:15 Iršič pravi, da je bilo v Cerarjevi vladi sistemsku nekaj narobe, da se ni moglo narediti nič. 

18:12 Iršič govori o izkušnji kot PR na ministrstvu za okolje in prostor: Moja kariera je trajala štiri ure. Kavice imajo tako triurne. Potem, ko so ugotovili, da sem na Twitterju to jaz, sem dobil odpoved. Ministrica Majcnova je rekla, da so jo klicali iz vseh ministrstev in da bodo vsi ministri odstopili, če bo on PRovec.

18:10 Iršič: Človek je homus politicus, in če ga politika ne zanima, potem ga ne zanima prihodnost. Zdi se mi, da nas hočeji narediti apolitične državljane. V Sloveniji imamo socialistično dogmo.

18:08 Mitja Iršič je prav tako nezadovoljen s stanjem v državi nezadovoljen: Nimam utvar, da bomo spremenili svet s Twitterjem. A arabska pomlad se je začela na Twitterju. Na Kitajskem sem videl, kako jih politika ne zanima. So čisto aplotični, saj vejo, da v državi vlada le ena stranka, komunistična stranka.

18:07 Bolj za šalo kot za res, odgovori Petku, ki ji reče, da ne gre v politiko zato, da bi obogatela kot so drugi odvetniki na levici: Kako veš, da ne. 🙂

18:04 Lucija Ušaj, ki vstopa v slovensko politiko kot kandidatka SDS, je pripravljena na to: Ni nas sram biti drugače misleči. Če drugih ni sram biti geji, lezbijke in vse mogoče, tudi nas ni sram biti članica SDS. Če mi ne bo uspelo, bom nadaljevala s svojim dosedanjim delom.

18:03 Petek napove, da bo pogovor tekel o stanju v slovenski družbi in medijih.

18:02 Debata se je pričela. Miro Petek je pozdravil prisotne. 

17:58 Ljudje so se zbrali 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine