23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

(IZ MINUTE V MINUTO) Pohod za življenje 2022: Enakopravnost se začne že pred rojstvom

Piše: C. R., A. Sa.

V Ljubljani se začenja letošnji Pohod za življenje, ki ga organizira koordinacija civilnodružbenih organizacij v podporo varovanja človeškega življenja od spočetja do smrti. 

Pohod za življenje je sicer svetovna civilna iniciativa, ki je nastala iz želje, da bi javnost ozaveščala o lepoti in dostojanstvu vsakega človeškega življenja. Pohod za življenje po vsem svetu vsako leto močno raste in bo prisoten, vse dokler abortus ne postane nepredstavljiv. “Skupaj hodimo v podporo vsem nerojenim otrokom in njihovim materam in očetom v stiski. Trudimo se opremiti ljudi, da bi pogumno stopili v bran vsakemu človeškemu življenju od spočetja do naravne smrti. Želimo, da bi sporočilo v vrednosti vsakega človeka prišlo, do vseh Slovencev,” je zapisano na spletni strani Pohodzazivljenje.si. Z jutrišnjim dnem pa se začenja https://twitter.com/PohodZaZiv/status/1576128208055185408?s=20&t=VPuOzydwFenXAh0-KglM-Atudi Teden za življenje, ki ga pripravlja Gibanje za življenje.

12:22 : Množica, ki se je sprehodila po Ljubljani, z lokacije poročajo o ogromni udeležbi.

11:05: V sklopu Pohoda za življenje je bilo izvedenih več nastopov.

 

10:07: Zbrane je nagovorila Urša Cankar Soares.

foto: Polona Avanzo

9:58: Na prizorišču so prisotni tudi nasprotniki shoda.

9:48: Utrinki trenutkov pred začetkom Pohoda.

9:30: Ljudje se v Ljubljani že zbirajo. Shod se bo začel ov 10. uri, svojo izjavo pa bo deset minut pred tem podala še organizatorka Pohoda za življenje Urška Cankar Soares.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine