22.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

(IZ MINUTE V MINUTO) Odzivi na volitve 2018 na družbenih omrežjih

Spremljamo odzive na parlamentarne bolitve 2018 družbenih omrežjih.

22:22 Predsednik NSi Matej Tonin je ponudil svoj odstop, ker stranka ni dosegla 10 odstotkov.

22:00 Damjan‏ @DamjanTo Napovedujem reprizo #volitve2018 jeseni 8n upam, da jim tokrat uspe združiti lokalne in DZ volitve.

Sofija Pika Simic‏ @Pika_So Spet za luno. Mesec obljublja minimalce. #wtf

Dejan Flašker‏ @DeFlasker Škoda za SLS, ker so že drugič osmoljenci. Tudi je to streznitev za Mateja Tonina. Če si izzivalec, moraš tvegati več.

klemen_p‏ @slovenskivitez Izjemno sem razočaran nad izidom volitev, predvsem nad tem, da naš narod naseda kandidatu globoke države-komiku, komunistom ter bivšemu premieru,ki je dokazal, da ni zmožen vodenja.Zelo nizka udeležba pa kaže, da je ljudem vseeno. Ohranjam upanje, da uspe SDS sestaviti vlado.#SDS

Davor ??‏ @DKopse Spoštovani gospod @JJansaSDS, Vam in @strankaSDS iskreno čestitam za dosežen volilni rezultat in Vam želim uspeh pri sestavi slovenske vlade, ki bo delala za ljudi. Potrbujemo Vas in ukrepe iz programa stranke, kar zagotavlja napredek Slovenije in dobro počutje vseh nas. Srečno!

vinko vasle‏ @vinkovasle1 Levičarji so danes zamudili izjemno priložnost, da se znebijo ostrega in zoprnega novinarja @BojanPozar . Tako pa ostaja in si kar predstavljam, kaj bo. Čestitke za pogum in vztrajnost.

21.48 Več avstrijskih časopisov poroča, da je Janez Janša s stranko SDS na slovenskih parlamentarnih volitvah dosegel nesporno zmago, kar se tiče osvojenega števila glasov. Napovedujejo pa, da bo sestavljanje vladne koalicije izredno težavno.

21.40  Libertarec (Tomaž Štih) na twitterju: Ne more četrtina volilnega telesa in stranka, ki za dvakrat premaga najbližjo konkurentko obveljati za skrajno. Volitve so to medijsko- politično pravljico upokojile.

20:34 Alen Š. Goljar‏ @Komanovmulc To, da ima skrajno leva, odkrito komunistična stranka Levica 10%,, je za Slovenijo en VELIK PORAZ. Ampak kaj češ pricakovati od 70 letne indoktrinacije šolskega sistema akademije Djerjinski? #volitve2018

Tatjana ??‏ @spagetyuse Bravo @lucijausaj , sredi rdeče LJU dosegla super rezultat!!!

20:25 Senta Šetinc‏ @Maxatnes: Pravkar je rekel dr. Štular na @Nova24TV, da so tokrat mediji DELALI KAMPANJO, ne pa poročali o njej, kar naj bi bila poglavitna naloga medije,POROČATI o kampanji, ne pa DELATI kampanje! To je zares nezaslišano; čim več bi nas moralo TAKOJ nehati kupovati njihove tiskane izdaje

Metka Smole‏ @MetkaSmole: SMC izgubil od prejsnjih volitev 25 mest!!!

Samo Glavan‏ @SamoGlavan: Po 7,29% preštetih glasov, imajo SDS, NSI, SLS in SNS skupaj 45 sedežev!

20.14 Mojca Škrinjar: “Iskrena hvala vsem, ki ste v Ljubljani oddali glas zame. Pa tudi vsem tistim, ki ste glasovali za @StrankaSDS kjerkoli v Sloveniji in po svetu. Ne glede na karkoli, bom vedno delala za dobro Slovenije, za dobro vseh. #SDSzate #Volitve2018 @PeterSuhel @AnaZagozen

20.11 Po spletu že krožijo šale. (Glej SPODAJ)

(Slika: Twitter)

20:09 Miloš Čirič‏ @indijanec Prehitro se sestavljajo vlade… To bo se zelooo tezko in mucno delo, kjer lahko pricakujejo tudi preobrate

Libertarec‏ @Libertarec SDS je pčitno res izvrstno opravila svojo nalogo. Kljub sovražnemu medijskemu okolju je zmagala z višjim rezultatom kot prva dva zasledovalca skupaj. Če nihče ne bi želel v vlado, ki jo očitno želi daleč največ ljudi, bi bila to res skrajno čudaška situacija.

20.05  Izvedeli smo, da več volivcev v zamejstvu (Gorica v Italiji) ni dobilo volilnega materiala za glasovanje po pošti. 80- letna volivka je zato prišla v Ljubljano, da bi glasovala osebno. Niso ji dovolili, češ, da je vpisana na nekem drugem volilnem seznamu.

19:47 Oglasil se je tudi predsednik Evropske ljudske stranke Manfred Weber‏, ki je čestital SDS in NSi za rezultat na volitvah. “Močna Slovenija se bo spet vrnila v Evropo,” je zapisal na twitterju.

19:45 Ruralc‏ @LevRupnik na Twitterju: Hvala @JJansaSDS za čudovit dan in lepšo prihodnost mojih otrok  #respect

19:38 Po podatkih vzporednih volitev bi bilo v državnem zboru celo devet strank.

19:33 Časopis Delo na twitterju povzema besede podpredsednika LMŠ Igorja Žavbija, ki že dela računice: dejal je, da sodeč po zdajšnjih rezultatih SDS verjetno ne bo uspelo sestaviti vlade in bodo potem na vrsti oni.

19.29 Milenka T Vladimirov: “Zdaj pa sestavite še vlado in rešite Slovenijo, čeprav Vam najprej želim počitka. Pošiljam vam dobre misli.

19:28 Erika Planinšec na twitterju: Pušelc za ZMAGO @strankaSDS Hvala za zaupanje, hvala za modrost, domovina vam bo hvaležna…

(Slika: Demokracija)

19.22 Janez Janša se je zahvalil Manfredu Webru, predsedniku ELS, za podporo v predvolilnem boju. 

19:19 Na izjavo predsednika SDS Janeza Janše bo treba počakati do 19:30, ko bo tudi Državna volilna komisija sporočila prve neuradne izide.

19:17 Olga na Twitterju: “Janša je za mene zmagovalec v vseh ozirih. Moje iskrene čestitke. Naprej s pogumom. Goljufi so ostali lažnivci in nič jih ne reši. Hallelujah”

19:12 Na facebooku nekateri komentirajo, da je levica dobila 51 sedežev, desnica pa 31 sedežev v DZ. Vendar pa je še preuranjeno govoriti o tem, kakšna koalicija bo. Na to opozarjata v studiu Nova24tv tudi dr. Ivan Štuhec in Peter Jančič.

19:05 Agencija Parsifal opravila raziskavo v okraju Žalec, kjer je zmagala SDS (25,5%), sledi LMŠ (16 odstotkov), sledi NSi (12 odstotka), je sporočil Boris Tomašič na Nova24tv.

19.00 Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je izvajala Mediana, je največ volivk in volivcev glasovalo za SDS, ki je dobila 24,4 odstotka glasov. Sledi Lista Marjana Šarca z 12,6 odstotki glasov. Od tretjega do petega mesta je zelo tesno, saj ima SMC 9,8, Levica 9,5 in SD 9,3 odstotka glasov.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine