17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

(IZ MINUTE V MINUTO) Leva večina rešila Erjavčevo glavo kljub prekoračitvi pooblastil in lažem – toda njegova usoda je zapečatena, politične kariere pa konec

Na današnji izredni seji Državnega zbora RS poslanke in poslanci obravnavajo interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za obrambo Karla Erjavca, ki so jo v poslanski skupini SDS vložili v začetku letošnjega maja. Interpelacijo so vložili zaradi:

1. Odgovornosti za kršitev 32. člena Zakona o obrambi in prekoračitve zakonskih pooblastil zaradi zlorabe Obveščevalno varnostne službe Ministrstva za obrambo.
2. Odgovornosti za kršitev 45. člena v povezavi z 98.a členom Zakona o obrambi ter 38., 39. in 40. člena Zakona o službi v Slovenski vojski.
3. Odgovornosti za prekoračitev pristojnosti, zavajanja in laganja v primeru nočnega streljanja na OSVAD Poček.
4. Dejanj pri izvrševanju politične funkcije, ki imajo za posledico izgubljeno zaupanje v funkcijo ministra in institucije na področju obrambe Republike Slovenije.

Interpelacijo spremljamo iz minute v minuto.

22:20: Leva večina rešila Erjavčevo glavo kljub prekoračitvi pooblastil in lažem – toda njegova usoda je zapečatena, politične kariere pa konec. Interpelacijo je podprlo 35 poslancev, proti pa jih je bilo 39. Da bi interpelacija uspela, bi moralo zanjo glasovati 46 poslancev.

16:40: Tomašič: Erjavec je bil kot bi pojedel viagro. Ko je levica napovedala, da ne bo glasovala, si je oddahnil in je postal trd in odločen. Do danes ni odgovoril na noben očitek.

16:25: Mahnič: Erjavec je danes povsem drugačen kot na prejšnjih interpelacijah –  danes se mu je tresel glas, roka se mu je tresla, bral je z lista papirja. Vse dokler ni Levica najavila, da ne bo glasovala in bo preživel interpelacijo.

14:36: Tomašič: “Še dalje bomo spremljali dogajanje v DZ.” Ponovno se bomo vključili, ko se seja odpre za javnost. Po Tomašičevem mnenju, se bo Erjavec po koncu zaprte seje zgovarjal, da je na vse očitke odgovoril na zaprtem seju.

14:34: Tomašič: Do kolapsa te vlade ne bo prišlo, dokler tako ne odloči kdo v ozadju. Ta vlada se od začetka ukvarja sama s seboj. Vse delajo samo zato, da ostanejo na oblasti.

14:32: Rant: “Levica niso pogumni ljudje,” to niso ljudje, ki bi se dejansko borili za male ljudi, temveč bi ostale raje vrgli levom. Dokler ne pride komanda, bo Levica še dalje sodelovala s koalicjo.

14:28 Tomašič: Govorice o zdravstvenem stanju Ermenčeve so sledile objavam v mediji. Veliko škodo SV dela Karl Erjavec, ne pa govorice. Han omenil Levice, ki ne bo glasovala, a ga bo vseeno zaščitila. V prihodnjih mesecih bo zanimivo dogajanje na relaciji Levice in koalicije, saj se zavedajo, da potrebujejo radikalizacjo, saj drugače izgubljajo podporo. Enako velja za SMC.

14:23: Han: “Nerodno mi je, da delamo škodo obrambnemu sistemu. Kar se tiče glasov, nikakor ne bodo zbrali dovolj glasov za interpelacijo, tako da ne pričakujem novih informacij na zaprtem delu seje.” Po Hanovem mnenju, bi se lahko vse to zmenili med sabo. Problem, ker ni na seji ne Tonina ne Janše, a problem ni ker manjka Šarec. “On je navsezadnje samo človek in se mora naspati.”

14:21: Rant: Če bi koaliciji šlo za transparentnost, bi sejo pustili odprto. Erjavec za navija za Humerja, ki je bil do zadnjega trenutka jugofil in zaradi tega sporen.

14:17: Tomašič: “Vso dokumentacijo bom pokazal na zaprti seji,” gre za prelaganje krivde. Erjavec je rusofil, zaljubljen v Rusijo in v ruskega zunanjega ministra Lavrova. Na ministrstvu za obrambo je ugotovil, da so tam častniki, ki so se izobraževali v ZDA. Iz tega razloga naj bi odpadel Škerbinc, ker naj bi predobro sodeloval z Američnai in poleg tega opozarjal na nepravilnosti v SV.Erjavec lahko na zaprti seji pokaže prazne liste in bo vseeno trdil, da je pokazal in dokazal vse kar je potreboval in to bodo potrdili tudi koalicjski poslanci.

14:16: Rant: Erjavec se v zvezi s kalibrom streliva, ki ga je rabila SV in ameriška vojska spreneveda.

14:14: Mahnič: Laž na dveh nogah, vseeno bo Erjavec trenutno interpelacijo preživel, a se zaveda, da bo zdaj zgolj še vedril na svojem ministrskem stolčku.

14:12: Tomašič: Erjavec izvedel slepilni manever. Z zaprtjem seje minister javnosti vrgel pesek v oči. Razlog temu je odločitev Levice, ki ne bo glasovala, kar pomeni, da ne more biti dosežen kvorum za razrešitev ministra.

14:08: Grošelj: Zapira se seja Državnega zbora. Sejo se bo nadaljevala ob 14:25.

14:07: Erjavec: Erjavec predlaga, da se seja zapre, zato, da bo lahko pokazalal, da je Škernic grdo govoril o Ermenčevi, da je OVS opravljal informativno preiskavo. “Zato da bo razprava lahko temeljila na dejstvih, predlagam da se seja DZ zapre in tam bom dokazal, da poslanec Mahnič zavaja slovensko javnost in laže – to besedo rad uporablja proti ministru za obrambo Erjavcu.”

14:05: Erjavec: Minister obtožuje Škerbinca, da je v zadnjih dnevih pred interpelacijo grozil vojakom in celo direktorju OVS. Na ugovore je pokroviteljsko odvrnil, da bo že Mahnič o tem raziskoval na Knovs.

14:00: Erjavec: Erjavec začel z odlomki iz oddaje Faktor z Aljušem Pertinačem in Lucijo Šikovec Ušaj v kateri sta komentirala psihično zdravstveno stanje načelnice generalštaba SV Alenke Ermenc. Mahniča obtožuje neodgovornosti, ker načelnico v tujini sprašujejo po njenem zdravstvenem stanju. “Dejstvo je, da je 2. najvišji častnik [Škerbinc] v SV o tem govoril” in “vi to mirno gledate.” Erjavec Škerbincu zameri, da je šel pred vojaki pojasnjevati govorice, ki so vznemirjale vojake.

13:57: Erjavec: “Ko bo ta seja zaprta, bomo te izjave prebrali.” Erjavec trdi, da se bo na zaprti seji izkazalo, da Mahnič laže. Še ena serija osebnih napadov na Mahniča.

13:53: Erjavec: “Glede politizacije SV, poglejte kaj delate kot podpredsednik KNOVS. Kaj ima Poček s tem? Kaj ima Sova s tem?” Erjavec namesto z argumenti, napada Mahniča na osebni ravni.

13:50 Erjavec: V zvezi s streljanjem na vojaških vajah s kalibrom do 60mm. “Problematizirate moje usmeritve, ki so vezane na sklep vlade.” Erjavec v zvezi z vojaškimi vajami na Počku pri streljanju ponoči vali krivdo na usmeritve v skladu s sklepom Vlade in Škerbinca.

13:43: Erjavec: Erjavec obtožuje Mahniča, da ne razume prava. Erjavec trdi, da pri vojaški obveščevalni službi ni prišlo do zlorabe. Obveščevalna varnostna služba se ukvarja z obveščevalno, protiobveščevalno in varnostno dejavnostjo. Erjavec trdi, da so neformalni pogovori način kako obveščevalna varnostna služba opravlja svoje delo. OVS v zvezi s Škerbincem zgolj opravljal svoje delo. “Pogovor z brigadirjem potrdil, da je govoril o teh stvareh.” Po trditvah Erjavca naj bi Škerbinc “grdo govoril” o načelnici generalštaba Slovenske vojske. Načelnica ugotovila, da ni več zaupanja. Erjavec odgovornost za razrešitev Škerbinca prelaga na Ermenčevo. “Minister dolžan slediti predlogu načelnice.”

13:40: Mahnič: “Glede na to, da je KNOVS ugotovil kršitve, smo bili dolžni komentirati.” Mahnič ni slišal, da bi Erjavec podajal kakršnekoli dobre razloge. Trditve morajo biti na podlagi zakona. Dolžni opozoriti na nepravilnosti, ki se dogajajo na državotvornih ministrstvih, da selahko stanje popravi. Koalicija po Mahničevem mnenju ne zna argumentirati svojih trditev.

13:29 Mahnič: OVS ni policija, čeprav pod tem obrambnim ministrom je kot politična policija. Ve se jasno kdo jo politizira. Sam imam argumente in bolje je, da jih imate tudi vi. Miha Škerbinc je pri Američanih cenjen. Karel Erjavec pa ni.

13:19 Mahnič: Nikjer nisem zaznal, da bi Miha Škerbinc govoril kaj o načelnici. Niso mu dovolili. Modus operandi v Slovenski vojski je blatiti. Razliko med mano in ministrom je, da jaz papirje prinesem, iz druge strani pa ni tako.

13:11 Mahnič: Takoj, ko je načelnica Generalštaba SV dobila informacije glede govoric, bi morala ta podati ovadbo in zadeva bi bila čista. Odkar je Erjavec minister ni videti napredka v vojski, zato bi moral oditi. Če se Erjavec na kavici z Ermenčevo pogovarja glede streljanja, bi moral za to Škerbinc vedeti?

12:59 Mahnič: Zaslišani s strani OVS so povedali, da so jim bili odgovori sugerirani in da niso bili seznanjeni s pravicami. Vaša načelnica je rekla, da so streljali v skladu z dogovorom in smernicami. Če je to ona rekla, to pomeni, da stoji za tem, kaj sta počela Zakrajšek in Škerbinc.

12:44 Mahnič: Škerbinc je povedal, da ima problem z načinom razrešitve. Po telefonu mu je povedala, razrešila te bom. Ko je ta vprašal: zakaj?, je ta odgovorila, saj veš govorice. Obrazložitev za razrešitev mora biti pisna! To piše v členu in dokler to piše je to obvezno. Člen navedite!

12:40 Mahnič: Enega pravega argumenta nisem slišal danes, kar nekaj vse povprek. Od kje vam, da je Škerbinc povezan z SDS? Kje je bil Škerbinc, ko je bil Janša minister za obrambo? Če je Škerbinc povezan z SDS zakaj ga je minister Roman Jakič toleriral? Zakaj ste ga imenovali za Poveljstva sil, če je povezan z SDS? Vsi, ki poznajo Škerbinca vedo povedati, on je opozicija vsem. Deluje v korist Slovenske vojske. Ravno zato je bil za vas sporen.

12:23 Kordiš: Karel Erjavec je človek za vse sisteme. Erjavec je slab minister za obrambo. Danes smo priča tekmi med Natovimi hlapci in lakaji. V Levici tej obliki establišmenta nasprotujmo.

11:54 Rant: Erjavec je bil med interpelacijo živčen, je jecljal in se tresel. Prebiral je list pred sabo tako, kot da ga prvič vidi.

11:52 Tomašič: Erjavec ni uredil nič, ta samo ščiti svojo nesposobnost. Odkar je nastopil mesto ministra prvič se pojavljajo težave. Naša vojska ima tako dovolj problemov, s Karlom Erjavcem pa vlada prava katastrofa.

11:49 Iz studia Nova24TV Tomašič: Erjavec ima grenak priokus. Žalostno je, da je Erjavec blatil domoljubnega častnika. Postavil ga je v grozljiv položaj, za svoj bran namreč potrebuje dovoljenje načelnice. Erjavec je sramota na kvadrat, ki konstantno laže. Ni res, da je Škerbinc povezan z SDS, ta ni želel ničesar komentirati, odgovoril je: vojak sem, ne smem.

11:42 Černač: Škerbinc je dejal, če bi me minister ali načelnica poklicala in dejala zaupanje je porušeno, bi brez težav odšel. “Da pa se me diskreditira na podlagi laži, to ne bom dovolil.” Kot lahko vidimo, je Erjavec javno oblatil častnika Slovenske vojske. Spoštovani, dejstva govorijo same zase. Erjavec ni več primeren za opravljanje funkcije ministra za obrambo.

11:36 Černač: Minister Erjavec je danes večkrat demantiral sam sebe. OVS naj bi opravljal preventivno dejavnost. Kaj naj bi preiskovala po dejanju? Obveščevalna služba je bila zlorabljena in nastale so nepopravljive posledice. Za ta ravnanja sta odgovorna tako Erjavec kot Matijevič, ki bo morala zapustiti svoja položaja.

11:29 Černač: Brigadir Škerbinc je človek, ki ne bi za trenutek pomislil, če bi bilo potrebno dati življenje za domovino. Takšni ljudje so redki.

11:25 Černač: V politiki je najbolj pomembna kredibilnost. Dokler ljudje verjamejo, kaj govori, je lahko uspešen. Interpelacija je lahko preudarnemu predsedniku vlade v pomoč za izboljšanje ministrske ekipe. V času vlade Marjana Šarca so odstopali zaradi manjših stvari, zaradi pošiljanja smsjev, zaradi prevažanja inštrumentov hčerke, zaradi družbenega eksperimenta. Drugorazredni ministri so morali oditi, tudi če niso storili nič protipravnega, prvorazredni pa lahko kršijo zakon in javno diskreditirajo svoje najožje sodelavce, pa se jim nič ne zgodi.

11:21 Jelinčič: Učinkovitost Slovenske vojske je najbolj pomembna. Ker je naša vojska postala smešnica, ker jo vodi smešnik, bomo podprli interpelacijo.

11:09 Jelinčič: Od kod našim oficirjem toliko odlikovanj? Nekateri še vedo ne, kje gre kugla ven. Nekateri naši vojaki so šli brez pooblastil na meje, ti pa ne morejo sploh ukrepati proti migrantom. Kako naj torej skrbijo za varnost države? Noro, da je oficirjev več kot vojakov. Nič čudnega, da nas jemljejo kot neresne.

11:05 Jelinčič: Velja rek: Takšen kot je voditelj, takšna je vojska. Če imamo takšnega ministra kot je Erjavec, ne moremo kaj veliko pričakovati. Kaj je minister naredil z vojaki, ki dosežejo 45 let? Zakaj ne poskrbi za njihovo prekvalificiranje v policiste, ki jih primanjkuje. Njemu je najbolj važno, da sedi na stolčku. Kar imamo danes, še taborniki niso.

10:58 Tomašič: Zgleda, da je Erjavec še slabši od Katičeve. Rant: Vojska zaradi Erjavca dejansko propada. V planu je bil nakup osemkolesnikov, da bi vzpostavili motorizirano bojno skupino. Glede na to, da je Erjavec na pregovarjanje Levice ustavil nakup, ni pričakovati izboljšanja.

10:53 Tomašič: Govorice o Ermenčevi je najprej objavil režimski časopis Delo, seveda da se je o tem pričelo razpravljati v Slovenski vojaki. To je logično. Znotraj vojske obstaja neformalni sistem ovaduštva. To ni prvi primer, ko se poskuša nekoga očrniti. Erjavec je tisti, ki je začel s politizacijo vojske. Prvi jo je javno objavil. Osnovno načelo je, da če je v vojski nekaj narobe, se to rešuje znotraj. Vojaki stojijo za Škerbincem, ker je on vojak in je sposoben.

10:45 Rant: Zanimivo je, da za domnevni živčni zlom naj bi bil kriv Erjavec. S tega sestanka glede odvzema dodatka je Ermenčeva odšla objokana. Erjavec je ob živce spravil načelnico, ta pa je nato dal prisluškovati nekoga, ki je preveč zahoden za njegove standarde. Korče, oče poslanke Jerce Korče iz LMŠ pa je tisti, ki naj bi govorice začel. Tomašič: Erjavec je svoj zagovor bral. To mu ni v navadi. Pričakovati je, da ga bodo koalicijski poslanci branili in brali vnaprej napisane spise.

10:44 V studiu Nova24TV je Aleksander Rant izpostavil, da je sodeč po izrazu ministra videti, da je Erjavec izjemno živčen in nervozen. Boris Tomašič: V govoru je govoril stvari, ki so same sebe negirale. Glede Počka vedelo se je, da se bo streljalo, Erjavec pa trdi, da ni vedel, da bodo vojaki uporabljali orožje.

10:33 Horvat: Takoj po prihodu na OVS je začel z obširno kadrovsko čistko. Na položaje pripeljani posamezniki, brez ustreznih znanj, predvsem pa brez ustreznih izkušenj. To je vodilo v strokovne napake in v prekoračitev pooblastil v primeru preiskovanja brigadirja Mihe Škerbinca. Nenavadno je tudi zapletanje ministra Erjavca, ki je v svojem odzivnem poročilu navedel, da je OVS sama sprožila postopke, skladno z ZOBr, medtem, ko generalni direktor OVS trdi, da je preiskavo odredil minister sam. Naj razume, kdor more. Zaradi dokazanih nepravilnosti in kršitve zakonodaje mora Erjavec zapustiti stolček.

10:30 Horvat: Jasno je, da nove helikopterje za HNMP potrebujemo in da postopkov za nakup nismo še začeli, tako da jih še več let ne bomo dobili. Vso odgovornost za fiasko nosi minister Erjavec osebno. Že samo zaradi nakupa helikopterjev bi interpelacija morala biti uspešna. Minister Erjavec je ob kadrovskih rošadah zamenjal tudi direktorja OVS. Novi direktor Dejan Matijevič je na položaj prišel brez resnih vodstvenih izkušenj, s pomanjkljivim strokovnim znanjem, a z dobrimi osebnimi poznanstvi.

10:22 Poslanec SDS Tomaž Lisec je na družabnem omrežju Twitter zagovor Erjavca na interpelacijo označil kot najslabšo obrambo do sedaj.

10:18 Horvat: Minister za obrambo je dolžan storiti vse, da obrambni sitem deluje učinkovito. Slovenija je zaradi Erjavca nezanesljiv zaveznik Nata.

10:10 Horvat: S takšnim trendom upadanja vojske res ne bo več leta 2020. Erjavec nič ni naredil, da bi trend spremenil. Slovenska vojska je postala vojska visokih častnikov, 57 odstotna pa je popolnjenost vojakov z mišicami. Manjka več kot 1000 pripadnikov. Če bi bilo potrebno na mejo poslati 1.000 pripadnikov bi tja morali častniki, glasbeniki, športniki, knjižničarji. Erjavec le obljublja, ukrepov pa ni od nikoder.

10:07 Horvat: Obrambni sistem je v Sloveniji že nekaj let v krizi. Za takšno stanje je kriv tudi minister Erjavec. Obrambno ministrstvo je sprejel, ki je v zagovoru opisal vse težave in obljubil rešitve težav. Danes je obrambni sitem v slabšem stanju. Uspešen je v rošadah in zlorabi OVS MORS. Razrešitev zahtevamo zaradi zlorab v vodenju resorja. Katastrofalne so razmere na kadrovskem področju, prihaja so neizpolnjevanja zahtev Nata, prekoračitve pooblastil.

9:59 Erjavec: Nikakor nisem presegel svojih pooblastil. Da se omeji nočno streljanje na Počku je bilo splošno znano na Generalštabu SV. Ne drži, da je vaja potekala v skladu z vladno odobritvijo, ker je bila ta jasna, streljanje samo do 60 mm kalibra. Seveda nisem podpisal 8X8, če bi, bi se že znašel v kazenskem postopku.

9:53 Erjavec: Ne drži, da pripadniki SV niso bili obveščeni, da je sodelovanje prostovoljno. V okviru preventivne varnostne dejavnosti so bili izvedeni le informativni razgovori. Dejavnosti OVS so bile nujne. Potrdile so, da je brigadir Škerbinc neprimerno govoril o Ermenčevi. Poveljnica Generalštaba SV potrebuje za opravljanje dela kompetentne poveljnike. Je takšen poveljnik, ki grdo govori o načelnici primeren? Prišlo je do razrešitve zaradi službenih potreb.

9:46 Erjavec: Obveščevalno-varnostna služba je opravljala preventivne varnostne naloge. Ne drži, da je direktor OVS deloval nezakonito. Policijska pooblastila lahko uporabljajo v postopkih preventivnih dejavnosti.

9:44 Erjavec: OVS ima znotraj sistema nacionalne varnosti pomembno vlogo. Ta je s svojo dejavnostjo preverila ogroženost mesto načelnika Generalštaba SV. Vlagatelji interpelacije napačno navajajo, da se je izvajala klasična obveščevalna dejavnost. V zgodovini še nismo imeli primera, da bi drugi človek SV tako govoril o načelnici Generalštaba SV. Šlo je za varnostno indikativni pojav, ki bi lahko uničil delovanje SV.

9:39 Erjavec: Glede razrešitve še nikoli nismo imeli toliko političnega hrupa. Imenovan in razrešen je bil brez obrazložitve. Nikoli ni bilo toliko razburjenja. Morda, ker želim zaključiti politizacijo SV?

9:38 Erjavec: Interpelacija je slabo strokovno narejena. Danes imam priložnost odgovoriti na očitke in podtikanje. Izkazalo se je, da je Škerbinc tesno povezan s politiko, s stranko SDS. Odločitev razrešitev Škerbinca je temeljila na odločitvi Poveljnice Generalštaba SV.

9:30 Mahnič: G. Erejavec kaj ste v zadnjih mesecih povedali po resnici, zakaj škodite Slovenski vojski? Erjavec je prekinil nakup 8X8, je izpostavil kritično. Pohitite z Belo knjigo, ker drugače bo še manj pripadnikov SV. Zanimivo, da te agonije ne prekine predsednik vlade Marjan Šarec. Odhajali so zaradi kraje sendvičev, ta pa še zmeraj vedri. Erjavec je neprepoznaven, dobesedno klečeplazi pred Šarcem. Takšen minister predsedniku vlade očitno ugaja. Ta interpelacija usode Erjavca ne bo zapečatila, njegove kariere je konec. Niso dobili evroposlanca. Premier za oblast ste pripravljeni sprejeti gnile kompromise. S takšnim vedenjem SV kmalu ne bo več.

9:28 Mahnič: Dva dokumenta, enega od teh je podpisal minister Erjavec, dokazujeta, da je Erjavec vedel, da bo potekalo nočno streljanje tujih vojsk in SV, kakor tudi streljanje s težkimi kalibri.

9:25 Mahnič: Glede nočnega streljanja na Počku je bilo znano, da se bo streljalo s težkimi kalibri. Javnost je bila obveščena, minister pa naj ne bi bil. Kakšen je minister, ki naj ne bi vedel, kaj se mu v lastni hiši dogaja.

9:23 Mahnič: “Iz obvestila odobrenih aktivnosti na območju poligona Poček za mesec marec 2019 izhaja, da so bile aktivnosti načrtovane in sovpadajo z ostalimi načrti in ukazi ter da je bila o njih obveščena javnost. Minister pa je dejal, za to streljanje mi nismo vedeli,” je izpostavil Mahnič. “Skozi predstavitve vaj je bila večkrat izpostavljena tudi problematika OSVAD Poček, glede na posredovane usmeritve in navodila ministrstva menimo, da je SV svoj delež aktivnosti opravila s ciljem pravočasnih priprav za izvedbo vaj  tako z obveščanjem širše javnosti kot tudi z obiski ključnih nosilcev lokalnih oblasti in skupnosti. Pri tem smo upoštevali usmeritve ministra za obrambo,” je glede vsebine poročila povedal Mahnič. Dokument torej dokazuje, da brigadir Škerbinc ni kršil povelj načelnice Generalštaba SV.

9:18 Mahnič: V pravilih o službi v SV piše, da mora biti razrešitev pisno obrazložena. To je nujno. Da razrešiš poveljnika Poveljstva Sil, ga postaviš na prehodno formacijo, Poveljstvo sil pa je 3 tedne brez poveljnika, to ni službena potreba. Če bi Škerbinca imenovali na drugo funkcijo, gre za službeno potrebo. Tukaj pa nikakor ni tako.

9:13 Mahnič: Načelnica Generalštaba ni nikogar prijavila zaradi govoric. Pripadniki OVS  so uporabljali policijska pooblastila, ta pa je mogoče uporabljati le na podlagi preiskovanja kazenskega dejanja. Ni šlo za ogrožanje načelnice, ni bil podana kazenska ovadba, ni bila podana prijava na policijo. Pripadniki OVS MORS na Vrhniki ne bi smeli delovati. Kršitve direktorja OVS MORS in ministra so očitne. Kazensko ovadbo je podala šele po poročilu OVS MORS. Če to ni dovolj, da odide minister?

9:06 Mahnič: Vse se je začelo, ko je Delo in Požarport objavila, da je načelnica bolna, je odstotna in naj bi doživela živčni zlom. Širile so se po SV govorice, Erjavec je ustno naročil direktorju OVS MORS naj zadevo preveri. Šli so na Poveljstvo sil. Kje so imeli pooblastila, da so šli na poveljstvo sil?, je povprašal Mahnič.

9:04 Mahnič: Erjavec je minister ki je od leta 2000 vedno povsod zraven in povsod in ni nikoli nič kriv. Kamor minister pride so težave, nikoli pa ni nobene odgovornosti. Na nas poslancih in poslankah je, da pokažemo ali imamo dovolj etike, da rečemo končno takšnemu ministru dovolj. Današnja interpelacija je razdeljena na štiri točke.

Zadnje novice

Sorodne vsebine