18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Italijanska političarka in novinarka Giorgia Meloni je odločna: Rekli bomo NE gradnji novih džamij!

Lepa zelenooka italijanska političarka in novinarka Giorgia Meloni je voditeljica domoljubne stranke Bratje Italijani. Na shodu v mestecu Marciano v Toskani je spregovorila o novem zakonu, ki bo urejal gradnjo džamij in preglednost financiranja islamskih skupnosti.

V Marcianu muslimani želijo postaviti novo džamijo. »Tukaj smo, da rečeno odločen NE,« je dejala Melonijeva. Po njeno je treba ustaviti gradnjo vseh novih džamij, dokler ne bo sprejet ustrezen zakon.

Po zakonu se bodo morali vsi imami registrirati, tako da bodo staroselci vedeli, kakšni ljudje pridigajo v džamijah. Prav tako bodo morale biti pridige v italijanščini. »Smo v Italiji in uradni jezik je italijanščina,« je bila odločna.

»In želimo vedeti, kdo financira gradnjo džamij in islamskih kulturnih centrov. Nobena skrivnost ni, da jih financirajo fundamentalistične države, kot so Savdska Arabija, Katar in druge arabske države, ki imajo smrtno kazen za odpadništvo, homoseksualnost, kjer kamenjajo prešuštnike, kjer ženske nimajo pravic. No, tega že ne bodo pridigali v naši državi,« je še povedala in pozvala vlado, naj prepove gradnjo novih džamij, dokler ne bo sprejet novi zakon.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine