7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Italijanska plemiška družina toži odvetnico Tjašo Andree Prosenc, slednjo je priporočal sam Milan Kučan

Tako Pop TV oz. portal 24ur.com kot tudi Večer poročata, da sta Federico Pignatelli in njegova mati, princesa Doris Mayer, sicer rojena na Bledu, v Avstriji vložila ovadbo proti slovenski odvetnici Tjaši Andree Prosenc.

 

Omenjena vplivna slovenska odvetnica, ki je povezana tudi z Olimpijskim komitejem Slovenije, naj bi po pripovedovanju obeh predstavnikov družine Mayer – mimogrede, Federico Pignatelli sedaj živi in deluje v ZDA in je tudi prijatelj ameriškega predsednika Donalda Trumpa – delovala kot njuna pravna zastopnica pri vračanju premoženja, ki ga je po drugi svetovni vojni komunistična oblast zasegla tudi vsem plemiškim družinam. Tjašo Andree Prosenc naj bi družini Mayer v začetku devetdesetih let priporočil kar sam predsednik (predsedstva) RS Milan Kučan.

Kot sta povedala, je Tjaša Andree Prosenc vedno zahtevala plačilo v gotovini, nikoli ni izdajala računov, na njen račun pa so prihajala nakazila iz Avstrije. Na pripombe družine Mayer se je odzvala z odgovorom, da je na področju denacionalizacije kar koli mogoče doseči le s podkupovanji. Ob tem naj bi celo grozila, da če jo bodo še naprej nadlegovali z zahtevami za izdajo računov, bo izstopila iz postopka, ki bo tako končan v škodo družine Mayer.

Kakor koli že, očitno že tujci opažajo, kako v Sloveniji deluje politična mafija. Le kaj si o vsem tem misli Pignatellijev prijatelj Donald Trump?

Zadnje novice

Sorodne vsebine