20.1 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

Italijanska obalna straža danes rešila več kot 700 migrantov

Piše: C. R., STA

Italijanska obalna straža je danes v dveh ločenih reševalnih operacijah v osrednjem delu Sredozemskega morja rešila približno 750 migrantov in jih pripeljala na obalo. Pri reševanju je pomagalo tudi plovilo italijanske mornarice in patruljna ladja evropske agencije za mejno in obalno stražo Frontex, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Trije patruljni čolni obalne straže so v jutranjih urah z ribiškega čolna 160 kilometrov od obale Kalabrije rešili približno 330 večinoma pakistanskih migrantov in jih pripeljali na obalo.

Kmalu za tem je obalna straža v sodelovanju z vojaškim plovilom približno 185 kilometrov vzhodno od Sirakuz na Siciliji rešila še 450 migrantov. Pri reševanju so pomagale tudi tri trgovske ladje in patruljna ladja Frontexa.

Po nedavnih podatkih notranjega ministrstva v Rimu je letos na italijanskih obalah pristalo že več kot 20.000 migrantov. Večina se jih iz severne Afrike na nevarno pot čez Sredozemsko morje odpravi v prenatrpanih čolnih, številni pa pri tem izgubijo življenje.

Samo februarja je v brodolomu prenatrpanega ribiškega čolna pred kalabrijsko obalo življenje izgubilo najmanj 90 ljudi, od tega več deset otrok.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine