24.2 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Italija z Madžarsko sklepa posle, nam pa zaradi nekompetentne in popolnoma nesposobne Šarčeve vlade zapira mejo!

Poslanec SDS Branko Grims je opozoril na zmešano slovensko vlado, zaradi katere nam je Italija spodnesla posel z Madžarsko pri drugem tiru, nam pa ob tem zapira še našo zahodno mejo. Prav danes je na delovnem obisku v Trstu italijanski notranji minister Salvini, ki je bil navzoč ob podpisu pogodbe z madžarskimi investitorji v tržaško luko.

Danes je italijanski notranji minister Matteo Salvini obiskal Trst, kjer je bil med drugim navzoč podpisu pogodbe z madžarskimi investitorji, ki želijo vlagati v tržaško luko, prisoten pa je bil tudi madžarski zunanji minister Peter Szijjarto. Prav tako se je sestal s predsednikom Furlanije Julijske krajine Massimilianom Fedrigo, s katerim se bosta pogovarjala o ukrepih za zajezitev nezakonitih prehodov migrantov čez slovensko-italijansko mejo, je poročala STA.

Salvini je namreč napovedal postavitev ograje na tej meji v primeru, da slovensko italijanske skupne patrulje na meji ne bodo učinkovale. Glede omenjenega je poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims v izjavi za medije poudaril, da vsaka vlada po počne tisto, kar je v njenem interesu.

Italijanska vlada očitno želi zaščititi svoje državljane pred ilegalnimi migranti in zato želi postaviti ograjo na italijansko-slovenski meji, slovenska vlada pa ima očitno interes, da postavi ograjo okoli Šarčeve vile in da se posel z ilegalnimi migranti dela naprej.

Posel med Italijani in Madžari, vreden prek 100 milijonov evrov, bi lahko bil naš

Kot je v izjavi za medije povedal poslanec SDS Grims bo današnje srečanje v Trstu spremljal podpis pogodbe, pri čemer gre za več kot “100 milijonsko pogodbo, ki bi jo lahko imela Slovenija, če ne bi imela zmešane leve vlade, ki je spodnesla sodelovanje Madžarov pri drugem tiru. Rezultat tega je bil, da so se Madžari obrnili na Trst in da bo sedaj Trst dobil posel, Slovenija pa zaprto mejo in težave.”

Aktualno dogajanje v odnosih z Italijo je po besedah poslanca popolna katastrofa in dokaz, da imamo varnostno in razvojno impotentno vlado. “Braniti bi bilo treba južno mejo. Pri tem bi morala biti ustrezno varovana že bosansko-hrvaška meja, s strani Slovenije pa schengenska meja, torej slovensko-hrvaška meja, kajti če bi se to mejo ustrezno zaprlo, potem vse te poteze sosednje Italije in Avstrije, ki so že nekaj časa prisotne, ne bi bile potrebne,” je prepričan poslanec.

Obenem izpostavlja, da slovenska vlada še vedno govori, da obvladuje razmere na južni meji, dejstvo pa je, da imamo skupne patrulje in da se napoveduje bodeča žica na italijansko- slovensko meji. “To je dokaz, da Šarčeva vlada ne obvladuje ničesar,” je poudaril Grims.

Šarčeva vlada nadaljuje s financiranjem nevladnih organizacij, ki uvažajo migrante

Poslanec je tudi mnenja, da bi se Slovenija morala odzvati z dejanji. “Trdno sem prepričan, da sta slovenska policija in vojska, če bi jima vlada dala vsa potrebna pooblastila in vso potrebno podlago, brez težav sposobni zaščititi našo južno mejo in Slovenijo kot celoto, kar si Slovenke in Slovenci tudi zaslužimo in za kar imamo tudi ustavno pravico,” je poudaril poslanec.

Glede na to, da se meja na jugu ne brani, je po besedah poslanca povsem logično, da se postavljajo meje na severu in zahodu. “Treba je vedeti, da so poteze, ki jih vleče levičarska Šarčeva vlada popolnoma zgrešene z varnostnega vidika. Šarčeva vlada je pristopila k marakeškemu sporazumu, kar je zelena luč za vse ilegalne migrante, da je Slovenija zanje obljubljena dežela in zavrnila je zaostritev azilne zakonodaje. Prav tako Šarčeva vlada še vedno financira  tiste nevladne organizacije, ki očitno pomagajo pri tihotapljenju ilegalnih migrantov v Slovenijo, ki jim pomagajo pri vdoru na naše ozemlje in pri zavlačevanju postopkov. Namesto, da bi tem nevladnim organizacijam prekinili financiranje in jih kazensko preganjali, skladno s slovensko zakonodajo, se jih financira še naprej. Vlada se ob tem še celo hvali, kako dobro sodelujejo z njimi,” je opozoril poslanec SDS.

V interesu Italije je, da zaščiti svoje državljani

“Če seveda naša vlada ne ukrepa, ukrepajo sosednje vlade, saj vsaka vlada dela tisto, kar je v njenem interesu. V interesu Italije je, da zaščiti njihove državljanke in državljane, v interesu Slovenije pa je očitno zgolj to, da postavijo ograjo okoli Šarčeve vile in da se dela posel z ilegalnimi migranti naprej. To je nedopustno, je škandal in je gledano v razvojnem smislu prava katastrofa,” je nadaljeval poslanec SDS  Grims.

Poslanec ob tem tudi poudarja, da bodo nadaljnji koraki zaostrovanja na italijanski meji pomenili težave tudi za državljane, ki bodo ob postavitvi ograje ponovno stali v vrstah na meji in zaradi ograje imeli težave pri dostopu do svoje lastnine. “Bo pa seveda to dogajanje imelo tudi velike gospodarske posledice. To izrinjanje iz schengenskega območja, čemur smo priča, bo še bolj negativno vplivalo na morebitne investitorje, ki bi morda želeli investirati v Sloveniji, ker bodo raje odšli drugam, saj bo naša država v njihovih očeh neperspektivna,” je povedal Grims.

“Tudi, če ne bomo pravno izločeni iz schengengskega območja, pa bomo izločeni dejansko. To se že dogaja z mešanimi patruljami.  Rezultat bo, da se bo gospodarski razvoj še bolj upočasnil. Zato še enkrat ponavljam, da je ta vlada za razvoj Slovenijo dolgoročno prava katastrofa,” je zaključil Grims.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine