2 C
Ljubljana
sreda, 29 novembra, 2023

Islamski ter levičarski skrajneži sinoči sredi Ljubljane zahtevali izbris Izraela in vzklikali “Alah Akbar”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Na današnjem shodu v podporo Palestincem smo lahko videli Palestinca, obtoženega posilstva in nekdanjega partnerja predstavnice Gibanja Svobode, ter politike skrajne Levice. Palestinci so med drugim v angleščini glasno skandirali antisemitska gesla o izbrisu Izraela, ko so prišli do Prešernovega spomenika pa so kričali “Alah Akbar”! 

Na Trgu republike se je danes na shodu v podporo Palestincem zbrala skupina ljudi, ki je odkrito podpirala palestinske teroriste. In to ravno na dan, ko je Evropski parlament skoraj soglasno sprejel resolucijo, ki ostro obsoja teroristični napad palestinskega gibanja Hamas na Izrael in izrazil skrbi za okrepitev antisemitskega govora, zborovanj in napadov na Jude od začetka Hamasovega napada. In ravno slednje se je danes zgodilo v Ljubljani.

Shod je imel tudi podporo vladajoče stranke Levica, saj sta se ga udeležila poslanca radikalne Levice, Miha Kordiš in Nataša Sukić. Levica je pred tem podpirala rusko fašistoidno okupacijo Ukrajine, danes podpira teroriste Hamasa.

Palestinci prvi dan napada na Izrael niso zverinsko pobili več kot 1300 civilistov?
In kaj so povedali tamkaj navzoči? “Glas nas, ki smo tu danes, je majhen v primerjavi z grozotami, ki smo jim trenutno priča, a nujno je, da smo tukaj, nujno, da izkažemo svojo podporo Palestincem in Palestinkam, vsem, ki so trenutno pred grožnjo genocida, vsem, ki desetletja trpijo pod izraelsko represijo in vsem, ki so morali ped njo pobegniti in so danes tu z nami,” je dejala predstavnica organizatorjev, Gibanja za pravice Palestincev. Ob tem je pozvala vlado, naj naredi vse, kar je v njeni moči, da ustavi nasilje. “Tvitanje izjav obžalovanja ni dovolj,” je bila kritična. “Ustaviti je treba genocid, končati je treba apartheid,” je poudarila brez retrospektive v skrajno zavržna dejanja Palestincev, ki so pripeljala do krvave vojne.

Spregovorilo je tudi več Palestincev, tako iz Slovenije kot iz Izraela in Zahodnega brega, pri slednjih so organizatorji prebrali njihove izjave. Med govori se je slišalo več pozivov k podpori palestinskega naroda in da naj Slovenija prizna državo Palestino.

Palestinci bi izbrisali Izrael
Protestniki so med govori vzklikali gesla v podporo Palestini, med drugim “Free Palestine” in “From the river to the sea, Palestine will be free”. Sploh geslo “od reke Jordan do Sredozemskega morja” je skrajno nevarna izjava, ki predvideva državo na področju Izraela in torej njegov izbris. Udeleženci so v rokah držali tudi transparente, na katerih so med drugim primerjali Gazo s koncentracijskim taboriščem Auschwitz ter opozarjali, da Izrael izvaja apartheid nad Palestinci. Ob koncu so prižgali tudi dimne bakle v barvah palestinske države.

Na Policijski upravi Ljubljana so ob koncu shoda pojasnili, da je bil dogodek prijavljen in da zaenkrat niso zaznali nobenih kršitev javnega reda in miru. Po shodu so palestinski podporniki z glasnimi skandiranji odšli proti drugim delom Ljubljane. Ko so zavzeli Prešernov spomenik, simbol slovenske kulture, so glasno vzklikali “Alah Akbar” (Alah je velik).

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine