9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

(NAJBOLJ BRANO 2021) Islamski skrajneži zaradi včerajšnjega poročanja zagrozili uredništvu revije Demokracija in zahtevali, naj umaknemo njihova imena s spleta, drugače ……

Piše: Janja Strah

Potem ko smo včeraj poročali, da je bilo med nasilnimi protestniki veliko islamskih skrajnežev in nevarnih salafistov, so se danes oglasili uredništvu in zahtevali, naj umaknemo njihova imena s spleta, drugače …..

Potem ko je zagreti islamist Samir Balić leta 2018 grozil Nova24TV, je včeraj prek žene (vsaj tako se je ženska predstavila) zagrozil še uredništvu Demokracije.

Balića je zmotilo, ker smo ga omenili v poročilu z včerajšnjih nasilnih protestov, kjer je bilo veliko salafistov in drugih zagretih islamskih skrajnežev.

Najprej je poklicala njegova žena (vsaj tako se je predstavila), nato smo dobili sporočilo po elektronski pošti, ki ga objavljamo nelektoriranega in v celoti:

»Pozdravljeni! 

Opozarjam vas ,da takoj zbrišete ime in primek.  SAMIRJA BALICA , iz vašega članka. Ker nevem gdo vam je dal dovoljenje. Če se nebo zbrisalo , v nasprotnem bomo uložili tožbo na osebo ,ki je pisala členek.«

Z uredništva smo mu odgovorili:

»Spoštovani!

V skladu z zakonom o medijih nam lahko pošljite prikaz nasprotnih dejstev.

Lep pozdrav!

Uredništvo Demokracije«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine