10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Islamska država ne počiva! Vojno v Ukrajini hoče izkoristiti za nove napade na Evropo!

Piše: Ivan Šokić

Islamska država noče umreti. Novi tiskovni predstavnik islamistične teroristične organizacije je džihadiste pozval naj izkoristijo krizo v Ukrajini za nove napade na Evropo.

Novi tiskovni predstavnik islamistične teroristične skupine Abu Omar al-Muhadžir je v nedeljo, 17. aprila 2022, ko kristjani praznujejo največji krščanski praznik Velike noči džihadiste pozval k novim napadom na Evropo.

Al-Muhadžir je v svojem nagovoru ostalih skrajnežev izrazil upanje da se spopad med Rusijo in Ukrajino ne bo končal dokler ne “zgorijo vsi križarji in se razpadejo njihovi teritoriji.”

Privržence Islamske držav je še pozval k novim terorističnim napadom za maščevanje smrti Abu Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija in šejka al-Muhadžira Abu Hamze al-Kurašjija. “Vsem levom kalifata in borcem Islamske države vsepovsod … Če napadate, napadite silno, da povzročite bolečino in terorizirate,” je pozival Al-Muhadžir.

Islamska država je v marcu potrdila smrt zdaj nekdanjega vodje teroristične organizacije al-Kurajšija in na za tretjega kalifa teroristične organizacije, ki je zaradi izgub v Siriji in Iraku svoje delovanje razširila v Afriko, postavila Abuja al-Hassana al-Hašimija. Al-Kurajši je umrl 3. februarja 2022 med specialno vojaško operacijo ameriških posebnih enot na severozahodu Sirije. Ko se je znašel v situaciji brez izhoda je sprožil bombo, ki je vzela tako njegovo, kot življenja vse njegove družine.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine