17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Išče se Kobir Ahmed iz Bangladeša, rojen na dan norcev leta 1987! Revež je pri ilegalnem prehodu meje izgubil potrdilo o podani prošnji za azil, pomagajmo mu vrniti dokument!

Člani vaških straž so se v sodelovanju z domačini včeraj odpravili po sledi objav o najdenih odpadkih za ilegalci v krajih pod Gorjancev. Na območju kraja Bukovce pod Dolžem so našli pravi migrantski kamp.

Gre za območje pod Gorjanci, ki je zelo zaraščeno, organizatorji so poskrbeli, da je bilo v tem delu drevje in grmovje požagano, teren pa počiščen, poroča portal Moja Dolenjska.

Najdbe in odpadki kažejo tudi na načrtno in dogovorjeno nezakonito prehajanje državne južne meje, kakršno so decembra 2018 pod okriljem Združenih narodov potrdili z Marakeškim sporazumom, pri tem je sodelovala tudi slovenska vlada pod vodstvom Marjana Šarca.

Člani vaških straž so v dolinici pod Dolžem na eni strani in Gorjanci (Trdinovim vrhom na drugi) včeraj med odpadki našli tudi odeji z napisom UNHRC The UN Refugee Agency(UNHRC – Urad visokega komisarja Združenih narodov oziroma Agencija Združenih narodov za begunce). Slika spodaj.

(Slika: Facebook)

Odvrženo je bilo tudi Potrdilo o izkazani nameri za podajo zahteve za azil v Bosni in Hercegovini, pri uradu v Tuzli. Potrdilo s fotografijo se nanaša na ime Kobir Ahmed, rojen 1. 4. 1987 v Bangladešu. Tuzlanski urad mu je določil gibanje na območju azilnega doma v Trnovem. Določen rok za podajo zahteve za azil je bil 2. 8. 2019. Kobir Ahmed je v tem času odšel v Slovenijo. Slika spodaj.

(Slika: Facebook)

Za ilegalci je pod Gorjanci ostal tudi list papirja z izpisanimi navodili in navedbami telefonskih številk. Slika spodaj.

(Slika: Facebook)

Ilegalci so ob odhodu odvrgli tudi vsaj en prenosni telefon.

(Slika: Facebook)

Med odpadki so bili številni nahrbtniki, čevlji, obleke, plastična steklenica, krema in podobno, kar je razvidno iz fotografij. Slika spodaj.

(Slika: Facebook)

Zaradi razgibanega terena in hitre vožnje je bil zapis registrske oznake avtomobilov največkrat onemogočen. Zdaj razkrit kamp pa dokazuje, da so iz tega dela množično odvažali ilegalce.

Prijeti na avtobusni postaji Vrhe. Slika spodaj.

(Slika: Facebook)

Policija o večjem številu prijetih ali ustavljenih avtomobilih v tem delu doslej ni poročala. V petek in nato v nedeljo so v kraju Vrhe (nad Dolžem) skupno res prijeli 6 ilegalcev, vendar ti niso prišli iz tega kampa, kar dokazuje njihova oprema.

Iz vrha Gorjancev v dolino vodi več poti. Doslej so vedno poročali o ilegalcih in odpadkih na poti proti Šumečemu potoku, Gabrju in nadalje Brusnicam. Še nekaj sporočil je bilo o prijetih na območjih Velikega Cerovca in Vinjega vrha. Pri Dolžu pa ne. Edinega so prejšnji teden prijeli v Vinarebri, ki najverjetneje tudi ni prišel preko tega kampa.

Video si lahko ogledate TUKAJ, več pa lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine