11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Invazija ilegalnih migrantov na Slovenijo se nadaljuje: policija jih je prijela kar 159, Italijani so nam jih vrnili še 16!

Policisti PU Koper in PU Novo mesto so minuli konec tedna prijeli kar 159 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito stopili v Slovenijo in kršili njeno suverenost.

Od petka, 5. oktobra, od 7. ure, pa do danes do 7. ure, so na območju PU Koper prijeli 85 oseb zaradi nedovoljenega prestopa slovensko-hrvaške meje, poroča PU Koper.

Največ je bilo drž. Pakistana – 32, sledijo drž. Irana – 17, Turčije – 14, Maroka – 5, Sirije – 4, Indije – 4, Afganistana – 2, Alžirije – 2, Iraka – 2, Tunizije – 2 in Kuvajta – 1.

Od skupnega števila je 66 tujcev mejo prečkalo na območju PP Ilirska Bistrica, preostalih 19 pa na območju PP Koper. Od tega števila smo jih na podlagi sporazuma 80 vrnili hrvaškim varnostnim organom, 5 tujcev je izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito.

Italijanski varnostni organi so nam vrnili 16 tujcev (5 drž. Irak, 5 Iran, 4 Bangladeša in 1 drž. Pakistana), ki so nedovoljeno prestopili slovensko italijansko mejo. Vsi ti tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  Postaje  mejne  policije Dobova so 5. 10. med kontrolo tovornega vlaka  na  vstopu v Slovenijo na podvozju vlaka našli skrita dva državljana Pakistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom, pa poroča PU Novo mesto.

Sicer so policisti PU Novo mesto med 5. 10. in 8. 10. pri opravljanju nalog varovanja državne meje  na  območju  krajev Zapudje, Stari trg, Tanča gora, Kanižarica, Sinji Vrh,  Gornji Suhor pri Vinici, Dragatuš, Brežice, Nova vas pri Mokricah in Obrežje izsledili in prijeli 72 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno  mejo.  Policijski  postopki s tujci, državljani Pakistana, Sirije, Irana, Bangladeša, Alžirije, Libije in Irana, še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine