0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

(INTERVJU) Poslanka SDS Eva Irgl: “Z opozicijo se ne ukvarjam kaj preveč!”

Piše: E-Maribor.si

Eva Irgl velja za eno najlepših poslank Državnega zbora, je preudarna političarka, ki s svojo karizmo navduši marsikaterega Slovenca. Zelo ljuba ji je njena Vipava, kjer zelo uživa. Za Evo sta pomembni pravičnost in boj za malega človeka in vedno jo boste našli tam, kjer je potrebno popraviti krivice. Z Evo Irgl se je pogovarjal Mitja Grmovšek.

Grmovšek: Začeli ste kot televizijska voditeljica, kaj vas je pripeljalo v politiko?

Irgl: Politika me je zanimala že v mladosti, spremljala sem polemične razprave, veliko pa smo politične vsebine analizirali tudi doma. Zlasti z očetom, ki ima kot zgodovinar še posebej občutek z distanco pogledati na stvari in jih nato videti jasneje in širše. In prav distanca, zmožnost širše presoje ter pravičen pogled na vsebine, dogodke in dejanja so še vedno moje vodilo in tudi moj prepoznaven način političnega delovanja.

Grmovšek: In prav imate, svojo pot sem začela kot voditeljica televizijske oddaje TV Genij. To so bili časi, ko smo na RTV delali še zanimive avtorske oddaje, ki so jih ljudje zelo radi spremljali. Danes praktično ni več tovrstnih oddaj, čeprav imamo mnoge dobre posameznike, ki lahko ustvarjajo kvalitetne izdelke, vendar pa zato nimajo priložnosti. Na televizijah vidimo samo še po večini licenčne oddaje in še posebej v zadnjem času oddaje, ki ljudi dobesedno programirajo, kako naj gledajo na določene osebe in situacije v naši državi.

Irgl: TV Genij, ki sem ga v začetku najprej vodila z Janezom Hočevarjem – Rifletom, nato pa sama, je bila npr. oddaja, kjer so posamezniki izdelovali videe na predpisano temo s pomočjo profesionalcev iz sveta televizijske produkcije. Bila je to krasna sobotna družinska zabava, kjer se je lepo videlo, koliko kreativnosti in entuziazma imamo Slovenci. Bilo je to vzpodbujanje k razvoju talenta, danes pa imam občutek, da vse bazira le še na negativnostih in ustvarjanju umetne drame.

Sicer pa – čeprav sem delo na TV, še bolj pa na radiu, ki je zame bolj intimen medij in zaradi tega tudi meni bolj pisan na kožo, imela rada, sem kasneje svojo izpolnjenost našla v politiki.

Pogovor z Janezom Janšo pred 18 leti je bil odločilen za moj dokončen vstop v politiko. V meni je očitno prepoznal potencial in mi dal priložnost. Danes sem v politiki suverena, vem, kaj želim, vem, kje je moje poslanstvo in vidim in čutim, da ljudje moje delo spoštujejo in ga kljub medijski ignoranci tudi prepoznavajo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine