15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Inštitut 8. marec prejema sredstva od fundacije Planned Parenthood, ki je bila obtožena, da prodaja organe dojenčkov

Piše: A. S.

Znano je, da slovenske levičarske nevladne organizacije financirajo razne tuje fundacije, ki so tudi sicer glavni financerji levičarskih skupin v posameznih državah. Enako velja tudi za Inštitut 8. Marec.

Članice inštituta so se v nekem intervjuju same pohvalile, da 8. marec sodeluje s fundacijama Planned Parenthood in Guerilla Foundation. Obe fundaciji financirata razna »progresivna« (beri subverzivna) gibanja v ZDA in v Evropi.

Planned Parenthood je ameriška neprofitna organizacija, ki se bori za »reproduktivne pravice«, ali z drugimi besedami, za pravico do splava, ki igra seveda pomembno vlogo v feminističnih gibanjih, kakršen je tudi Inštitut 8. marec. Pri tem pa je treba opozoriti na obtožbe, s katerimi se sooča ta ameriška organizacija. Planned Parenthood namreč v svojih zdravstvenih ustanovah nudi obe obliki splava; tistega, ki ga opravijo na temu namenjenih klinikah, kot tudi tablete za splav. Seveda Planned Parenthood tudi normalizira splav, saj lahko na njihovi spletni strani preberemo, da gre za nekaj povsem običajnega; od desetih žensk v ZDA, naj bi vsaka tretja splavila vsaj enkrat do svojega 45. leta. Po drugi strani pa je omenjena fundacija tiho o obtožbah Centra za zdravstveni napredek (Center for Medical Progress), ki je objavil leta 2015 prikrite posnetke, na katerih uslužbenci omenjene fundacije govorijo o prodaji delov teles dojenčkov, in kar je še huje, tudi o tem, kako fundacija nalašč opravlja pozne splave, da bi pridobila sveže organe dojenčkov. Planned Parenthood naj bi se sodeč po obtožbah ukvarjalo torej s prodajo fetusev in organov za dobiček, vendar pa očitno feministk iz Inštituta 8. marec to ne moti.

Druga organizacija, Guerilla Fundation, pa sponzorira in financira raznorazna antifa, feministična in anarhistična gibanja po svetu. Gre za tipično levičarsko organizacijo, ki s svojimi sredstvi financira vsa subverzivna gibanja pod krinko boja proti neenakosti

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine