13.5 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Imajo levičarji radi lezbijke? Seveda, dokler imajo te rade muslimane. Leto dni od kalvarije najstniške lezbijke Mile

Piše: Janja Strah

Te dni mineva eno leto, odkar je takrat 16-letna Mila v videu na Instagramu omenila, da je lezbijka. Muslimanski sledilec jo je označil za »umazano kurbo«. Najstniška Francozinja iz Lyona mu ni ostala dolžna. In zato se je znašla v nemilosti tudi pri prej njej naklonjenih levičarskih gibanjih. Do danes je dobila 50.000 groženj s smrtjo, poroča francoski Le Point, od šolanja se je poslovila, ker se boji za življenje.

Bilo je v soboto, 18. januarja 2020. Najstnica Mila je v živo govorila na Instagramu in omenila, da je lezbijka. Oglasil se je njen sledilec, mlad musliman, ter jo ozmerjal z »umazano lezbijko«, »umazano kurbo« in celo z »umazano rasistko«.

»Tistega dne so me napadli v imenu Alaha,« je kasneje povedala najstnica. Ker gonja zoper njo nikakor ni jenjala, je sklenila, kaj si misli o islamu.

»Sovražim religijo. […] V Koranu je samo sovraštvo, islam je drek, tako mislim. Nisem rasistka, sploh ne. Ni mogoče biti rasist proti religiji. […] Vaša religija je drek, vašemu Bogu porinem prst v ritno luknjo, hvala, nasvidenje,« je dejala.

Čeprav je zaporedje dogodkov pokazalo, da Mila islam ni napadla prva, ampak se je samo branila pred veliko hujšimi in sprevrženimi muslimanskimi žalitvami, so mediji ob pomoči francoskih združenj muslimanov zadevo zmanipulirali in jo obrnili na glavo. Kot glavno napadalko so razglasili Milo, razna LGBT združenja so si ji prek noči odpovedala, moralno podporo je našla tam, kjer trdno verjamejo v svobodo govora – na desnici. »Ne morem verjeti, da sem v tej situaciji. Nikoli si ne bi mislila, da lahko stvari dobijo takšen obseg,« je povedala. Do danes je prejela 50.000 groženj s smrtjo ali posilstvom, zaradi ogroženosti njenega življenja in nedotakljivosti telesa ji je policija odsvetovala, da bi hodila v šolo.

Francoska država je ni zaščitila. Celo več. »Žalitev religije je nesporno napad na svobodo vesti, to pa je hudo,« je komentirala francoska pravosodna ministrica Nicole Belloubet, Abdallah Zekri, vodja Francoskega sveta za muslimanski kult, ki predstavlja muslimane pri oblasteh, pa: »Naj prevzame posledice za svoje govorjenje. Kar je iskala, je dobila. Kdor seje veter, žanje vihar.«

V bran ji je stopila Marine Le Pen, predsednica domoljubne stranke Nacionalni zbor: »Izjave mladega dekleta so ustni opis Charliejevih karikatur, nič več in nič manj. Komu se to lahko zdi vulgarno, vendar ni sprejemljivo, da jo zaradi tega nekateri v 21. stoletju v Franciji obsodijo na smrt.« Enako je menil Nicolas Dupont-Aignan, predsednik Debout la France (Vstani Francija!): »Nicole Belloubet je izumila prestopek bogokletja. To je škandalozno! Ta vlada je zamenjala francosko svobodo ‘Charliejevega’ duha s podrejanjem islamističnemu terorju

Sredi te nevihte je prenehala hoditi v šolo. »V svoji šoli nisem bila varna. Glede na grožnje, ki sem jih prejela, bi me lahko opekli s kislino, pretepli, slekli v javnosti ali živo pokopali,« je dejala v enem od pogovorov za medije. 10. decembra 2020 jo je šola izključila, ker jo je med nekim internetnim pogovorom s prijatelji omenila. Si morate misliti. Namesto, da bi zaščitila dijakinjo pred ponorelimi muslimani, jo enostavno izključi in si umije roke. Sicer policija še vedno išče ljudi, ki ji grozijo. Ničesar ne obžaluje, meni, da ima vsakdo pravico povedati, kaj si misli o neki religiji.

V novi številki Le Pointa je intervju z Milo (slika spodaj). Govori o grožnjah, ki jih je prejela, strahu pred napadom, pa tudi o islamu. O novi najstniški generaciji nima dobrega mnenja. Po njenem mnenju je preveč občutljiva, nesamozavestna, je kupček jamrajočih. »COVID-19 je bil malodane vir moje tolažbe, saj so zdaj vsi v istem čolnu, kot sem jaz,« je novinarki Peggy Sastre dejala danes 17-letna Mila.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine