-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Ilirskobistriški župan Rojc svoji stranki in vladi: Če mislite, da me boste prestrašili, se motite. Tudi odvržena oblačila migrantov si upamo pripeljati v Ljubljano in jih pokazati!

Da je biti lokalni politik nekaj povsem drugega, kot pa biti politik na nacionalni ravni, dokazuje župan Ilirske Bistrice Emil Rojc. Ker je na strani ljudi, ki so vse bolj jezni na vlado, ki ne poskrbi za varovanje meje, saj ilegalni migranti vlamljajo v njihove hiše in puščajo za seboj odpadke, so nanj jezni tako v stranki SD kot na vladi. A Rojc vsem kritikom sporoča, da ga ne bodo prestrašili.

Njegov zapis na družbenem omrežju Facebook objavljamo v celoti.

»Včeraj smo lahko na komercialnih televizijah poleg posnetkov divjih odlagališč in podatkov o vlomih spremljali tudi politiziranje o moji izključitvi iz SD, češ da me je stranka poklicala na zagovor. Zato sporočam vsem, ki menite, da me boste s takšnimi spletkami prestrašili, da iz tega ne bo nič.

Ampak razprava o moji izključitvi je drugotnega pomena.

Protestni shod Civilne iniciative za varovano mejo je glede na poročanja v medijih dvignil veliko prahu, kar je za dosego ciljev dobro. Pomembno je, da se je začelo govoriti o problemu divjih odlagališč in vlomih v objekte, kar je bila do sedaj tabu tema. Vendar moram poudariti, da v prispevkih medijev pogrešam izjave ministra Boštjana Poklukarja, in sicer, kako sedaj komentira posnetke divjih odlagališč, ki jih spremljamo na TV-zaslonih. Gospod minister, sedaj, ko ste slišali občane v Ilirski Bistrici in na zaslonih videl posnetke, ki demantirajo vaše izjave o dobrem varovanju meje, pričakujemo, da nam boste povedali tudi predloge za sanacijo omenjenih problemov. Ravno vi in vaša stranka LMŠ imate največ vzvodov v svojih rokah za rešitev nastale situacije. Dogovorimo se kot ljudje. Zelo nespametno bi bilo igrati na karto, da si ne bomo upali par deset odvrženih konfekcijskih številk s strani nezakonitih migrantov, pokazati tudi v Ljubljani.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine