2.9 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

(FOTO + VIDEO) Policija zaustavila ilegalne migrante, ki so hoteli na silo prečkati mejo! Kroži helikopter, ilegalci sedli na tla, tečejo pogovori

Bosanski mediji poročajo, da v bližini mejnega prehoda Maljevac- Velika Kladuša vztraja preko 100 migrantov, ki se še vedno ne želijo sprijazniti s tem, da jim ne dovolijo prehoda meje s Hrvaško. Večina skupine, ki je dopoldne krenila proti mejnemu prehodu pa se je pred kakšno uro vrnila proti Kladuši. Mejni prehod so policisti spet odprli za promet, vendar je le ta z bosanske strani upočasnjen, ker policisti pregledujejo vsa vozila. Na obeh straneh meje, tako na prehodu kot tudi okoli njega, so še vedno številni policisti, saj predvidevajo, da se je del migrantov odločil, da bodo mejo skušali preiti drugje, še posebej zdaj, ko je velik del pozornosti policije namenjen skupini, ki še vedno vztraja pri mejnem prehodu Maljevac. Zato mejno področje preletava helikopter hrvaške policije in išče morebitne ilegalne migrante, ki so uspeli prestopiti bosansko-hrvaško mejo. Zaradi povečane napetosti v Veliki Kladuši, še posebno zaradi umora, ki se je zgodil med vikendom, je za jutri napovedana izredna seja vodstva občine.

 

Ilegalni migranti, ki so obtičali v Veliki Kladuši, so se očitno odločili, da na silo pridejo preko Hrvaške v Slovenijo. Po poročanju portala Klix so dopoldne krenili proti meji, kjer so policisti že postavili blokado. Oblasti se bojijo, sodeč po odkritjih v Bihaču (TUKAJ), da so migranti oboroženi. Po zadnjih informacijah je policija zaustavila migrante, nad njimi kroži helikopter. Ilegalci so sedli na tla, tečejo pogovori.

Zakaj se policija sploh pogovarja in pogaja z ilegalci? (Slika: prostovoljci)

Lokalni mediji v Bosni poročajo, da se je danes dopoldne večja skupina migrantov organizirano napotila proti bosansko-hrvaški meji, ker želijo izsiliti vstop na ozemlje Evropske unije. Skupina je po poročanju lokalnih medijev krenila iz smeri Drmaljevo proti mejnemu prehodu Velika Kladuša-Maljevac. Radijska postaja Velika Kladuša sporoča, da so policijske sile blokirale mejni prehod in ga tudi uradno zaprle. Velikokladuški radio še poroča, da policija potnike preusmerja od mejnega prehoda Maljevac-Velika Kladuša na mejne prehode Izačić ter Hadžin potok.

Lokalni mediji še poročajo, da so policisti poleg mejnega prehoda razporejeni tudi ob meji v okolici Kladuše, prav tako pa postavljajo blokade na dostopih v mesto. Poleg tega na področje Kladuše iz notranjosti Bosne prihajajo policijske okrepitve.

Policija je pripravljena, da se spopade z ilegalnimi migranti. (Slika: RT VK)

 

Lahko si ogledate, kako so proti meji krenili večinoma moški – TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine