15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Ilegalni migranti masovno zapuščajo BiH: Namen je bil jasen – prisiliti jih, da se sami podajo naprej proti Zahodu!

Prostovoljci Rdečega križa ugibajo, da se v migrantskem kampu v Vučjaku število postopoma zmanjšuje. Potem ko jih je v migrantskem centru, mišljenem za okoli 600 migrantov, končalo več kot 2.500, so oblasti v bližnjem Bihaću napovedale prenehanje z dovozom hrane in odvozom komunalnih odpadkov. V kratkem se je število migrantov občutno zmanjšalo. Podali so se naprej proti Hrvaški od koder želijo nadaljevati pot proti Zahodni Evropi. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da bo veliko njih doseglo Slovenijo in to ravno v času, ko je ustavno sodišče razveljavilo nekatere člene zakona o tujcih, kar bo onemogočalo zavrnitve ilegalcev in dodatno omogočalo zlorabe azilnega sistema.

 

Potem, ko je število migrantov v Bihaću preseglo šest tisoč kar je enako desetim odstotkom prebivalstva Bihaća so oblasti začele premeščati ilegalne migrante v migrantski center Vučjak blizu meje s Hrvaško.

V nekaj dneh od objave okoli tisoč za boj sposobnih moških, ki so korakali proti Vučjaku, je bilo v migrantskem centru več kot 2.500 ilegalnih migrantov.

Migrantski center je bil mišljen kvečjemu za okoli 600 ljudi. Za še dodatno namerno poslabšanje situacije v Vučjaku so poskrbele oblasti v Bihaću, ki so napovedale prenehanje dovoza hrane za migrante in odvoza komunalnih odpadkov.

Namen je bil jasen. Prisiliti ilegalne migrante, da se sami podajo naprej proti Zahodu in zapustijo Bosno in Hercegovino. To je taktika, ki so jo pred njimi uspešno preizkusili že v Grčiji, ko so na meji s “Severno” Makedonijo postavili migrantske centre. Končni rezultat je bil prevoz migrantov do severne grške meje, od koder so ti sami nadaljevali pot preko meje.

Bosanske oblasti so tudi zmanjšale število obrokov v Vučjaku. En dan strežejo kosilu, naslednji dan zajtrk. Število ilegalcev v Vučjaku vztrajno zmanjšuje. Od začetka tedna je s prvotnih rekordnih številk padlo na 1.200.

Katastrofalne razmere obsodili v OZN

Lokalna televizija RTV USK poroča, da so se številni migranti podali nazaj v “igro” s cilje, da pridejo do Italije, Nemčije ter naprej. Vse kar je potrebno je prečkati Hrvaško in Slovenijo.

Oglasili so se tudi v OZN, kjer so po poročanju Antimigrant.ba ocenili, da stanje v Vučjaku ni primerno za življenje. Posebni poročevalec OZN za človekove pravice migranotv Felipe González Morales je bosansko-hercegovske oblasti pozval naj prenehajo s “prisilno privedbo migrantov [v Vučjak] in najdejo alternativno lokacijo za njihovo nastanitev.”

Zdi se, da so bosansko-hercegovske oblasti za alternativno lokacijo za namestitev ilegalnih migrantov izbrale EU.

MORDA VAS ZANIMA ŠE:

(VIDEO) Potniki niso mirno gledali, kako eko-aktivisti ovirajo odhod vlaka, zato so se pesti jeznih potnikov srečevale z obrazi aktivistov

Zločini komunistične revolucije, 2. del: Razkrivamo, kako so komunisti načrtovali iztrebljanje »bele garde« že pred pojavom prve vaške straže – Kidrič: »Komunist, ki da brez najmanjšega usmiljenja streljati, kot človek nikoli ni surov.«

Zemljarič vršil pritiske, ko se je na UKC Ljubljana znašel njegov vnuk: Naš bralec je skoraj ostal brez helikopterskega prevoza – želeli so ga izkrcati in peljati Zemljaričevega vnuka!

Koliko zaslužijo komiki za polurni nastop? “Slavni” Serpentinšek naj bi za nastop računal 800 evrov “na roke” – poglejte, koliko pa računajo drugi slovenski komiki

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine