9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Ilegalni migrant pri prečkanju meje napadel slovensko policistko, ki je morala poiskati zdravniško pomoč!

Pogumna policistka je dohitela nasilnega migranta, a jo je ta odrinil, da je padla in morala poiskati celo zdravniško pomoč. On pa je po prijetju nemudoma zaprosil za azil. 

Policisti so 21. decembra 2017 nadzirali mejo v vasi Rosalnice pri Metliki, ko je v države Evropske unije ilegalno vstopalo vse več migrantov preko Bele krajine. Med temi ilegalnimi migranti je bil tudi 24-letni Ahmed Khalil iz Sirije, ki je svojo domovino zapustil, vsaj tako je zatrjeval, zaradi vojne.

Spletni portal Viralko.si poroča, da so beg skupine ilegalnih migrantov opazili naši možje v modrem, ki so opozorili na njihovo ilegalno početje, vendar pa se Khalil ni ustavil, dokler ga ni dohitela pogumna policistka Policijske postaje Metlika. Po poročanju portala naj bi ga zgrabila za ramena, a se je nasilni migrant obrnil, jo prijel in močno odrinil, da je policistka, ki je opravljala svoje delo, padla in se poškodovala, tako da je morala celo poiskati zdravniško pomoč.

Policisti so nato nasilnega migranta prijeli, ga ovadili kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in ga priprli. Državni tožilec je nato predlagal štiri mesece zaporne kazni, vendar pa je bil v priporu, ko je bil razpisan datum sojenja, že tri mesece in šest dni, tako da mu je do konca prestajanja kazni ostalo le še nekaj dni.

Za “nagrado” pa še odobren azil?!
Vendar pa se nezakoniti migrant očitno ni preveč obremenjeval s storjenim kaznivim dejanjem, zaradi česar je štiri mesece preživel za rešetkami na račun slovenskih davkoplačevalcev, temveč ga je zanimalo le eno – ali je njegova prošnja za azil, ki jo je vložil takoj po prijetju, odobrena, saj si želi ostati v Sloveniji. Namesto, da bi ga zaradi grobega obračuna s policistko, ki je le opravljala svoje delo, nemudoma izgnali iz države, bo sedaj za nagrado očitno dobil še azil. Omenjeni portal se še sprašuje, kaj bi bilo, če bi bila situacija obratna: “Le kaj bi se zgodilo, če bi Slovenec v Siriji fizično napadel uradno osebo, policista?”

Tožilec padel na leporečenje ilegalnega migranta?
O tem pa so poročale tudi Slovenske novice, ki so prišle do podatka, da se je incident zgodil omenjenega dne ob 7. uri zjutraj. Kazen je predlagal tožilec Srečko Hočevar, ki je očitno padel na leporečenje nezakonitega migranta, da želi v Sloveniji živeti v miru in si morebiti celo ustvariti družino. Za več informacij v zvezi s tem incidentom smo se obrnili na PU Novo mesto. Njihova pojasnila bomo objavili, ko jih bomo prejeli.

Preberite še, kako je migrant v Ljubljani napadel z nožem moškega. TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine