15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Ilegalni migrant ob cesti na izvozu Vogrsko z nožem zabodel slovenskega taksista, napadel tudi policista, ki je moral streljati

Ob cesti na izvozu Vogrsko je ilegalni migrant (Iračan) najprej z nožem v taksiju poškodoval slovenskega voznika, ob prihodu policije pa napadel še policista, ki je nato uporabil strelno orožje, poroča portal 24 UR.

Policija je pojasnila, da so v nedeljo prejeli klic dveh občanov, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, drugi moški pa je sedel v bližnjem taksi vozilu. Policista Policijske postaje Nova Gorica sta takoj intervenirala na kraju, kjer sta našla moškega, voznika taksija, ki je bil telesno poškodovan, in je krvavel po vratu. Na kraj so napotili reševalno vozilo. Voznik je povedal, da ga je napadel moški, ki je sedel v taksiju. Policista sta ga s službenima pištolama pozvala, naj izstopi iz vozila in se uleže na tla. Osumljenec se je na pozive v angleškem jeziku odzval z grožnjami policistoma, ko je iz vozila izstopil, pa je z nožem v roki stekel proti enemu od policistov. Ta je v zrak izstrelil opozorilni strel, osumljenec pa se ni ustavil, zato ga je policist zadel v spodnji del noge, ga onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož, poroča 24 UR.

Napadalca so odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj so zoper njega odredili pridržanje. Napadeni policist se je v intervenciji lažje telesno poškodoval. 

Policija je sporočila: “Policista Policijske postaje Nova Gorica sta takoj intervenirala na kraju, kjer sta našla moškega, voznika taxija, ki je bil telesno poškodovan in je krvavel po vratu. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo. Voznik je povedal, da ga je napadel moški, ki je sedel v bližnjem taxi vozilu. Policista sta z namenom prijetja osumljenca kaznivega dejanja pristopila k taxi vozilu in moškega pozvala, da izstopi iz vozila in se uleže na tla. Pri tem sta, ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, postopek varovala s službeno pištolo. Osumljenec se je na pozive (v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca) odzval z grožnjami policistoma. Ko je izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov z namenom, da ga napade. Policist je izstrelil opozorilni strel v zrak, ker pa se osumljenec ni ustavil, ga je zaradi odvrnitve napada ustrelil v nogo, zadel ga je v spodnji del noge. S tem je osumljenca onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož.”

Policija sicer ne poroča, ali je Iračan zdravnik, inženir, astronavt ali nanotehnolog.

Kriminalisti naj bi še preiskovali, ali je šlo za obračun med tihotapci nelegalnih migrantov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine