16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Ilegalni migrant Ahmad Shamieh, ki bi moral biti že zdavnaj deportiran, še vedno v Sloveniji – sedaj kuha mineštro in peče štrudelj!

Pred dobrim mesecem smo poročali o tem, kaj se dogaja z najslavnejšim migrantom v državi Ahmadom Shamiehom. Namesto da bi bil ta deportiran v sosednjo Hrvaško, se je, sodeč po fotografiji, objavljeni na družabnem omrežju Facebook, podal v poslovne vode in odprl lastno “brivnico” v Rogu. Ni pa se  ustavil le pri brivnici, saj se je očitno podal še v kuharske vode. Kaže, da kljub končani vojni v Siriji ne namerava zapustiti Slovenije in se vrniti k svoji ženi in otrokom.

Na družabnem omrežju Facebook je Ambasada Rog objavila fotografijo, na kateri Shamieh s pomočjo predstavnika društva Kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra, ki izvaja številne projekte in programe, namenjene LGBT-osebam, kuha jesensko mineštro in pripravlja jabolčni zavitek.

Glede na izraz na obrazu Shamieha je mogoče sklepati, da nadvse uživa v kuhanju, kar kaže na to, da se je v Sloveniji že povsem udomačil. Krepko se je zmotil tisti, ki je pomislil, da bo Shamieh ostal le pri delu na črno v brivnici in česalnici v bližini Roga. Nedvomno pa je, da se Shamieh zaveda, da spada med prvovrstne državljane, ki si lahko privoščijo več kot tisti, ki so v državni proračun celo življenje vplačevali davke.

Shamieha je bilo mogoče videti tudi na predvolilnem shodu na Trgu republike, s čimer je pokazal svojo lojalnost strankama Levica in SD. To pa ni nič nenavadnega, glede na to, da sta mu ob prvem poskusu deportacije na pomoč priskočila Jan Škoberne iz SD in Miha Kordiš iz Levice ter ga skrila v prostore Državnega zbora RS, kamor policija nima vstopa. Tudi 29. marca letos ni uspela deportacija z mejnega prehoda Obrežje, kjer bi bil predan hrvaškim varnostnim organom, saj naj o predaji ne bi bil obveščen. Upravno sodišče v Ljubljani je nato sprejelo odločitev, da je Slovenija zamudila rok, v katerem bi lahko Slovenija nezakonitega migranta Ahmada poslala na Hrvaško, saj se je 23. februarja iztekel šestmesečni rok za predajo Hrvaški. Postopek o prošnji za mednarodno zaščito oziroma deportacijo mora država zaključiti v čim hitrejšem postopku. Glede na to, da v Siriji uradno ni več vojne, Slovenija pa ni bila prva varna država, v katero je prispel, je odločitev slovenskih organov nedvoumna in bi ga morali vrniti v Sirijo. Sicer bi moral biti Shamieh že 14. novembra vrnjen na Hrvaško, vendar je nekdanji premier Miro Cerar protipravno zadržal odločitev pristojnih organov, kar pa mu je posledično prineslo ustavno obtožbo.

Shamieh se je očitno že ob prihodu v Slovenijo zavedal, da se splača ostati v Sloveniji, saj se pri nas migrantom lepo godi. V njihovo dobro se namreč na vse kriplje trudijo nevladne organizacije, ki pa so pogosto tiho, ko je potrebno pomagati Slovenkam in Slovencem, ki se znajdejo na socialnem dnu. Glede na to, da Shamieh, sodeč po družabnih omrežjih, v petek namerava nastopiti kot gost na okrogli mizi v Celju, znajo obiskovalci slišati marsikaj koristnega, glede na to, da si je očitno pridobil vrsto izkušenj, kako živeti lagodno in umirjeno življenje v Sloveniji …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine