23.8 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Ignorantska evroposlanka Fajonova katolikom ni želela voščiti za božič, medtem ko s tem ni imela nobenih težav pri pravoslavcih! Voščilo je izrekla celo v srbskem jeziku!

“Želim vam tople, mirne praznike in srečno!” je 24. decembra, na sveti večer, evropska poslanka iz vrst Socialnih demokratov Tanja Fajon preko Twitterja v javnost poslala voščilo sodržavljanom. Tako pa je voščila pravoslavcem na današnji dan: “Miren in vesel Božič vsem pravoslavcem, ki danes praznujejo v Sloveniji, in številnim balkanskim prijateljem. Srećan Božić!” Opazite razliko?

Hvala Bogu za socialna omrežja, ki običajnim državljanom razkrijejo prava hotenja javnih osebnosti, še zlasti politikov, za katere vemo, da se velikokrat zavzemajo za eno, delajo pa povsem drugo stvar.

Nedavno smo poročali, da evropska poslanka in zagovornica odprtih meja Tanja Fajon skupaj s svojo matično stranko SD in predsednikom Dejanom Židanom državljanom niso izrekli primernega voščila, kot se spodobi za božič. Zaželeti zgolj vesele in mirne praznike brez omembe božiča je namreč socialistična “kultura” razgrajevanja krščanske tradicije, ki jo nekateri člani te stranke še vedno dosledno uresničujejo.

Na današnji dan, ko po julijanskem koledarju Božič praznujejo pravoslavni kristjani, pa je Fajonova storila radikalen preobrat in vsem pravoslavcem zaželela miren in vesel božič. Del voščila je celo zapisala v srbohrvaškem jeziku: “Srećan Božić!”

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da dvojna igra Fajonove in njena večja naklonjenost “balkanskim prijateljem” ne bo naletela na odobravanje Slovencev, še posebej ne katolikov. Božič namreč velja za neodtujljiv del slovenske kulture, tradicije in identitete.

In ravno Tanja Fajon dokazuje, da ne spoštuje ničesar, kar je povezanega s slovenstvom. Že dalj časa je sicer znano, da samostojna Slovenija ni bila nikoli intimna opcija socialistov, a z zadnjimi aktivnostmi presegajo vse meje. Ne nazadnje, Slovenijo kot državo slovenskega naroda aktivno skušajo razgraditi z množičnimi nelegalnimi migracijami in vnosom tujih kultur, svoje pa ne spoštujejo, kaj šele, da bi jo spoštljivo negovali.

H. M./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine