5.5 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Hrvaški par na otoku Krk brutalno pretepel Slovenko: medtem ko jo je Hrvat tiščal k tlom in držal za lase, jo je Hrvatica brcala in tepla s pestmi

V kraju Draga Bašćanska na otoku Krku je hrvaški par v ponedeljek zvečer napadel 43-letno Slovenko. Do spora je najprej prišlo med Slovenko in Hrvatico, nato pa se je v fizični obračun vpletel še Hrvatičin mož. Slovenka je pri tem utrpela lažje telesne poškodbe, zaradi česar je morala obiskati zdravnika. Zoper vse tri osebe je bil uveden prekrškovni postopek. Omenjeni incident pa ni edini, povezan z napadi na turiste, ki se je na Hrvaškem zgodil v zadnjem času. Samo v zadnjem tednu je namreč tam prišlo do več napadov, ki močno pretresajo javnost in sprožajo ugibanja, ali je Hrvaška sploh še varna turistična destinacija.

V ponedeljek okoli 21. ure je v mestu Draga Bašćanska na hrvaškem otoku Krk prišlo do fizičnega obračuna med dvema hrvaškima državljanoma in Slovenko. Po poročanju spletnega portala 24ur je bil v pretep udeležen hrvaški par, ki je fizično napadel in pretepel Slovenko.

Očividec je dogodek opisal z naslednjimi besedami:“Moški je žensko prijel za lase, glavo pa ji tiščal k tlom, da jo je lahko njegova soproga boksala in brcala po vsem telesu.” Ob Slovenki naj bi bila v času napada tudi dva mladoletnika, najverjetneje njena otroka. Očividec je povedal še, da so poklicali policijo, ki je želela napadeno prepričati, naj ne poda prijave, češ da iz tega tako ali tako ne bo nič. Ta je ne glede na to vztrajala na prijavi in tako zdaj po njegovo ne sme zapustiti Republike Hrvaške. Žrtev je bila sicer ponoči tudi na zdravniškem pregledu v bližnjem zdravstvenem domu, ker potrebuje zapisnik o poškodbah, da lahko sproži nadaljnji postopek. “Poškodbe so močno vidne. Obnašanje policistov do mladoletnih otrok poškodovane je bilo ledeno,” je še povedal očividec.

Kot so nam pojasnili na Policijski upravi Primorsko-goranske županije, “je v ponedeljek, okoli 20.50 je v mestu Draga Bašćanska na otoku Krk prišlo do motenja javnega reda in miru, v katerega so bili vpleteni 55- in 57-letna hrvaška državljana in 43-letna Slovenka, ki je lažje poškodovana”. Policija je proti vsem udeležencem dogodka na Okrajno sodišče v Crikvenici na podlagi 13. člena Zakona o kršitvi javnega reda in miru vložila tudi obtožni predlog. “Poudarjamo, da hrvaška policija Slovenki ni onemogočila zapustitve Republike Hrvaške,” so nam pojasnili.

Omenjeni tragični napad po poročanju spletnega portala Index.hr ni edini, do katerega je na Hrvaškem prišlo v zadnjem času. Že v noči s prejšnjega torka na sredo je v Valbandonu pri Puli 32-letni Zagrebčan Edo Sedić ubil 23-letnega Nemca. V noči s četrtka na petek je nato prišlo še do napada v Splitu, kjer je moški na vhodu v nočni klub na plaži Bačvice v Splitu poškodoval štiri osebe, med drugim tudi 23-letnega Avstralca. Kot da že to ne bi bilo dovolj, je v petek zjutraj prišlo še do incidenta na Bolu na Braču, kjer je neznani moški fizično napadel 47-letno rusko državljanko in ji z vratu strgal ogrlico. Žrtev je utrpela lažje telesne poškodbe, materialna škoda pa je znašala sedem tisoč kun. Do naslednjega v nizu napadov je prišlo ta ponedeljek, ponovno na plaži Bačvice v Splitu. Napaden je bil 31-letni Francoz. Ta je plaval s prijatelji in ob tem opazil, da nekdo stika po njegovih stvareh na plaži. Da bi preprečil tatvino je odšel iz vode, pri čemer mu je tat zaril nož v hrbet ter uspel ukrasti denarnico. Policija storilca še išče.

Povečano število fizičnih napadov je za naše južne sosede in tudi turiste, ki tam dopustujejo, velik šok, saj se je Hrvaška v zadnjih letih uveljavila kot varna počitniška destinacija. Omenjeno dejstvo je za Index.hr potrdil tudi dr. Ivica Rubil z zagrebškega ekonomskega inštituta. “Kriminalne dejavnosti zmanjšujejo turistično privlačnost države, v kateri se veča tudi število ropov. Vse to lahko predstavlja oviro za nadaljnjo turistično rast,” je med drugim dejal Rubil. Gre torej za še en velik udarec turizmu naših južnih sosedov, ki se na vrhuncu turistične sezone že tako spopada z rekordno nizkim obiskom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine