29.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 julija, 2024

Hotela je volilne glasove in naredila škodo vsem: Občinam, njenim prebivalcem in Romom!

Piše: Moja Dolenjska

To je tudi jasno sporočilo terenskim policistom, ki se dnevno trudijo zagotavljati varnost ljudi pred znanimi tveganji, da so zadržani oz. previdni pri interveniranju v romskih zaradi možnih tožb zoper njih.”

Tako je današnjo objavo o ravnanju predsednice države Nataše Pirc Musar ob nedavnem obisku romskega naselja Lepovče pri Ribnici na omrežju X komentiral dr. Anton Olaj, nekdanji generalni direktor Policije.

Ob nedavnem obisku v tem naselju se je predsednica države “družila z Romi, objemali so se, kadili, delali selfije, toda med njimi so bili tudi znani in že obsojeni kriminalci, ki zdaj mahajo s fotografijami s predsednico in telefonskimi številkami njene odvetniške pisarne”.

Več o tem na povezavi: Druga plat obiska romskega naselja 

Odzivi na drugo plat obiska so zgroženi. Posebno še, ker je romska problematika v občinah Jugovzhodne Slovenije zelo žgoča. Vlada ne naredi nič, predsednica tudi ne, župani 11 občin so se na to problematiko srečali danes v Novem mestu in bodo tudi dali izjavo. Že lani so pripravili spremembe štirih zakonov in jih s podpisi 31.500 podpisi občanov in občank predali vladi. Ta jih je zavrnila in napovedala, da bodo do konca leta 2023 pripravili svoje, domnevno, boljše predloge. Do danes od tega ni nič. Nato so župani zaprosili predsednico države, naj posreduje. Ta je tri župane sprejela in določila, da se prihodnjič sestanejo čez pol leta. Vmes bo pa “obvestila vlado”.
Vmes je obiskala Lepovče in očitno, v želji nabiranja prihodnjih volilnih glasov, škodovala vsem: občinam, državljanom in tudi večini Romov, v dobrobit katerih so spremembe zakonov tudi namenjene.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine