10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Grožnje z nasiljem niso KUL: anonimni spletni vojščaki bi kar delili zaušnice poslancema SMC

Apetiti globoke države nikakor ne pojenjajo, medtem ko kandidatu za mandatarja krvavo primanjkuje glasov. Vsem tistim, ki se goreče zavzemajo za nastanek koalicije KUL je popolnoma jasno, da glasov poslancev za ustanovitev le-te ni dovolj. Zato se poslužujejo vedno bolj drastičnih metod in pritiskov na tiste od katerih bi lahko pridobili glasove. Pod največjimi pritiski se tokrat nahajajo poslanci SMC. Poslanec SMC Gregor Perič je tako postal eden najbolj obleganih, medtem ko so neznanci celo prišli na njegov dom. Tokrat pa se je znašel na udaru zaradi agresivne uporabnice Twitterja, ki bi njemu in Moniki Gregorčič rada prisolila zaušnico.

 

Vse več je gorečnežev, ki želijo na poslance koalicije pritisniti. Poslanec Gregor Perič se je znašel pod pritiski sovražnikov celo na svojem domu, kjer so mu nepridipravi postavili tablo z napisom “Heroj ali izdajalec?”. Pritiski na človeka in na njegovo družino so v demokratični družbi povsem nedopustni in nedemokratični. Opoziciji pa postaja zvijanje rok poslancev vsakdanja stvar. Očitno globoka država in njihovi privrženci nimajo nobene slabe vesti, ko gre za uresničevanje njihov ciljev.

Grožnje postajajo vse močnejše, večinoma pa prihajajo iz strani anonimnih uporabnikov socialnih omrežij, saj si ne upajo razkriti. “Jaz res nisem agresivna oseba, ampak tebi pa Moniki bi pa prpopala tak šamar!” je zagrozila ena izmed anonimnih uporabnic Twitterja. S svojimi grožnjami je tako namerila, da bi rada prisolila zaušnico poslancema SMC Periču in Moniki Gregorčič.

 

Perič se je na omenjeno grožnjo odzval olajšan, da ta oseba le ni agresivna, pri tem pa je še pozval: “Grožnje z nasiljem NISO kul!” Omenjene izjave izkazujejo nivo kulture anonimnih uporabnikov Twitter, medtem pa je tudi sama uporabnica priznala, da je “prostaška in leva”.

Twitter profil ne obstaja več. Grožnje iz anonimnosti so stalnica socialnih omrežij.

V zadnjem času je tako vse bolj opaziti število groženj in napadov, medtem ko se storilci ne želijo razkriti. Denimo v tem primeru smo želeli še preveriti, če je uporabnica še koga napadla. Opazili smo, da je po grožnjah, svoj račun na Twitterju zaprla. Perič pa pri tem priznava, da ni edini poslanec SMC, pa ne le SMC, ki je deležen podobnih pritiskov. V preteklosti se je tako za razliko od drugih, ki se bojijo, da bi se v tem primeru pritiski stopnjevali, odločil spregovoriti.

Poslanec SMC Gregor Perič v oddaji Tema dneva na Nova24TV (foto: Nova24TV)

Perič je še pred dvema tednoma v Oddaji Tema dneva povedal, da takšne grožnje nanj ne vplivajo, temveč ga še bolj utrjujejo v prepričanju, da dela prav: “Grožnje me samo krepijo!” 

Vlada bo obstala tudi po dnevu nezaupnice

Sicer pa so danes prvaki koalicijskih strank izjavili, da se za prihodnost koalicije ni bati. Premier Janez Janša ocenjuje, da bo vlada delala normalno tudi po 15. januarju, za katerega je napovedana vložitev konstruktivne nezaupnice dela opozicijskih strank, in da bo tudi uspešno zaključila mandat. Enako meni predsednik NSi Matej Tonin, medtem ko predsednik SMC Zdravko Počivalšek pravi, da SMC je in bo garant stabilnosti in zanesljivosti.

Predsedniki koalicijskih strank Matej Tonin, Janez Janša in Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

Sara Rančigaj

Zadnje novice

Sorodne vsebine