9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

GROZLJIVO! Vandali razdejali pokopališče in uničili prav vse krščanske simbole! Ve se, kdo sovraži krščansko tradicijo: od islamistov do LGBT aktivistov!

Tik pred praznikom Vseh svetnikov so neznanci razdejali pokopališče Breuil v francoskem mestu Cognac. Uničili so prav vse krščanske simbole. Kdo je naredil to sramotno dejanje, policija še preiskuje, ve pa se, kdo sovraži vse, kar je povezano s krščansko tradicijo: od islamistov do LGBT aktivistov.

V CDognacu so v noči z 29. na 30. oktober neznanci dobesedno uničili pokopališče. Spravili so se na krščanske simbole, kot so križi, kipe Matere Božje in simbolov Jezusa Kristusa. Podrtih ali zlomljenih je bilo skoraj 100 predmetov, ki so povezani s krščanstvom, poroča France 3.

Socialistični župan Michel Gourinchas je dejanje sicer označil za »ponižujoče« in »sramotno«, kljub temu je menil, da gre za običajni vandalizem, ki ni povezan z nobeno ideologijo. Policija je bolj previdna. Pravi, da bo šele preiskava pokazala, ali je šlo za vandalizem ali je bilo ozadje ideološko.

Zadnje novice

Sorodne vsebine