14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

GROZLJIVO! Ilegalni migranti se že smukajo okoli osnovne šole! Župan Rojc poziva državo, naj se končno zbudi in neha sanjati!

V torej je ravnateljica Osnovne šole Dragotina Ketteja, ki se nahaja v centru Ilirske Bistrice obvestila župana Emila Rojca, da so poleg šole opazili skupino ilegalnih migrantov.

Na srečo so počitnice, otrok ni bilo, zato se na srečo ni zgodilo ničesar, kljub temu je župan Rojc na družbenem omrežju Facebook objavil zapis

»Včeraj me je ravnateljica Osnovne šole Dragotina Ketteja, ki se nahaja v centru Ilirske Bistrice obvestila, da so okrog dvanajste ure poleg šole opazili skupino migrantov (osem do deset), ki so presenetili delavko šole, ko je le-ta za šolo v pritličju na zunanji strani čistila okna. Ob pogledu na tujce ji je postalo neprijetno in se je umaknila v stavbo. Migranti so se molče umaknili proti Črnim njivam (v gozd). Kot sem preveril na policiji, prijave ni bilo. 

Takšnih dogodkov, ki gredo neopaženo mino, je veliko, vendar ni prav, da se dogajajo. 

Žal se bodo nadaljevali, dokler bomo v medijih poslušani varnostne strokovnjake in del politike, za katere je uporaba Slovenske vojske za varovanje slovenske državne meje pretiran in celo nedemokratičen ukrep oziroma dokler bo postopek policije (posnetek na spletu), kot smo mu bili priča pri zadnjem večjem zajetju nezakonitih migrantov poleg Šembij, označen kot nehuman. 

Zato pozivam vse, ki ste se prepoznali v mojih besedah: ´Zbudite se in nehajte sanjati.´ 

Slovenska vojska mora zaščititi državne meje in zato mora imeti ustrezna pooblastila in policija mora opravljati svoje naloge in pri tem poskrbeti za svojo varnost, ker je to predpogoj, da lahko varujejo lastno državo. In če vam moje besede niso všeč, pojdite vi s svojimi družinami spat tristo metrov stran od kampa v katerem nezakonito tabori 200 neznanih moških.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine