31 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Grk ustrelil migranta, ki je vdrl na njegovo posest

V Grčiji se je začel sodni postopek proti 78-letnemu moškemu, ki je z lovsko puško ustrelil migranta, katerega je zalotil na svoji posesti, ter ga s šibrami zadel v noge in glavo. Grk je priznal, da je uporabil orožje, vendar zatrjuje, da ni imel namena ubijati.

Strelec je dejal, da so migranti iz taborišča v bližini mesta Moria že nekajkrat v zadnjih letih vlamljali in kradli na njegovi posesti, poroča Voice of Europe. Družina ustreljenega sirskega migranta je sicer zanikala, da bi hoteli krasti, in je trdila, da niso vdrli, pač pa so se zatekli na Grkovo posest, ker so se umikali množičnemu pretepu med Arabci in Afganistanci v taborišču.

Med sodnim postopkom so domačini v in pred sodno dvorano svojemu sosedu izrekali vso podporo ter obtoževali levičarsko vlado v Atenah, da je pravi krivec za dogodek, ker »nima posluha za probleme malega človeka«. Domačini so že mesece opozarjali, da zadeve v taborišču pri Morii na otoku Lesbos uhajajo iz rok. Taborišče, zgrajeno za 800 ljudi, poka po šivih, saj je v njem nameščenih desetkrat toliko migrantov. Tatvine, nasilje in vandalizem so stalnice, pred dvema tednoma so migranti v izbruhu vandalizma požgali 10 oralov oljčnih nasadov. Domačini so mnenja, da si socialistična vlada v Atenah namerno zatiska oči pred kriminalom migrantov, zato so lokalne skupnosti, ki so v stiku z migranti, razumljivo razburjene, in da je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bodo začeli domačini sami braniti pred migrantskim kriminalom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine