21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Grega Repovž spet dokazal, da nima pojma o pojmu

Piše: Nova24tv.si

Današnja naslovnica Mladine je popolna blamaža za njenega odgovornega urednika. Grega Repovž, srednješolec za krmilom skrajno levega tednika, je odobril naslovnico, ki Janšo obtožuje, da je bila njegova vlada preveč uspešna. Zapisali so: “Izguba 300 milijonov evrov evropskih nepovratnih sredstev je posledica nepremišljenega zadolževanja Janševe vlade in predvolilnega ustvarjanja gospodarske rasti.” Papir prenese vse, pravijo, tudi naravnost komične obtožbe, ki negirajo same sebe. 

Janez Janša je pred dvema letoma za Slovenijo v Bruslju izpogajal rekordna sredstva. Iz celotnega svežnja za obnovo Evrope po pandemiji covida-19 je bilo Sloveniji namenjenih neverjetnih 10,5 milijarde evrov. Od tega je bilo 6,6 milijarde evrov nepovratnih sredstev. Zgolj za primerjavo, leta 2021 se je v državno blagajno (beri: proračun) steklo skoraj 11,5 milijarde evrov.

Leva politična srenja, tista v parlamentu in tista v medijih, je imela z neverjetnim uspehom velike težave, saj je bilo čisto vsakemu Slovencu jasno, da bi bil takšen podvig nekaj povsem nepredstavljivega za Marjana Šarca, ki se med svojim mandatom niti ni želel predstaviti pred evropskimi poslanci, kaj šele, da bi bil v stanju kompetentnega pogajanja za kakršna koli sredstva, ki bi jih lahko prejela Slovenija.

Nato so se po celotni Sloveniji začeli izvajati projekti, ki so leta prej stali nedokončani ali pa se sploh še niso začeli izvajati. Sredstva so se namenjala za izgradnjo in obnovo upokojenskih domov, šol in vrtcev, cest in vodovodov. Še nikoli v zgodovini Slovenije nismo dosegli tako nizke brezposelnosti in tako visoke gospodarske rasti, ki so nam jo ostale države v Evropi le zavidale.

Evropska komisija prilagodi sredstva
Ker je bila Slovenija tako uspešna, je Evropska komisija delno prilagodila sredstva, ki so bila prvotno namenjena Sloveniji – kot vsem državam, glede na uspešnost okrevanja po epidemiji. A novinarji Mladine, ki očitno živijo v izkrivljeni resničnosti, problematizirajo prav to. Uspešno okrevanje Slovenije.

Janez Janša: Glavobol bo, a zaradi vaših “strokovnjakov”
Na naravnost absurdno problematiziranje še vedno enormnih sredstev, ki jih bo Slovenija prejel iz Bruslja, sta opozorila tako vodja opozicije Janez Janša, kot novi poslanec iz vrst SDS Andrej Hoivik. Slednji je v niti objav na Twitterju zapisal, da je avtorica zapisa napisala napadalni članek, ki pa je dosegel ravno nasprotno od želenega. Izpostavil je, da je vlada Janeza Janše investirala v ljudi, ki so s svojo potrošnjo dvignili gospodarsko rast na zgodovinsko raven, kar pa je ob odgovornem zadolževanju finančnega ministra (ob negativni obrestni meri) botrovalo temu, da je Slovenija pristala na 5. mestu po okrevanju v konkurenci vseh držav Evropske unije.

 

Nekdanji predsednik vlade je Repovževo “ugotovitev”, ki bi bolj kot v javni prostor sodila v teater absurda ali kakšno kliniko, komentiral: “Ugotavlja strokovnjak za ekonomijo preplačanih žilnih opornic Repovž. Mladina pojma nima, kako delujejo EU finance. Niti, kaj je zdrava ekonomija. A glavobol bo resnično močan, puščalo bo povsod, javne finance so namreč v rokah strokovnjakov, ki so reševali Adrio.”

Za boljše razumevanje. Že leta 2017 smo v članku Hobotnica povezav: KB 1909, Mladina, žilne opornice in Boris Peric pisali o lastniških povezavah med Mladino in družbo, ki je bila neposredno vpletena v enega največjih korupcijskih škandalov v zgodovini slovenskega zdravstva. Zadnji del izjave pa se nanaša na novega finančnega ministra Klemna Boštjančiča, ki te dni napoveduje ukinitev samostojnih podjetnikov in povišanje davkov. O tem, kako je reševal Adrio, smo pisali v članku z naslovom: Ministrstvo za finance bo prevzel eden najslabših direktorjev Adrie Airways. Vabljeni k branju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine