5.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Gorečnost usahne, ko so na oblasti “naši”: Kje so pravičniki zdaj, ko Golobovi uničujejo naravo?

Piše: Domen Mezeg (Nova24TV.si)

“Mi ne bomo (kot leta 2020) vabili na ulice, niti tja ne bomo šli sami, saj je zadeva jasna – sprememba, ki jo lahko prinese ulica, je le sprememba znotraj bazena slovenskih politikov, ta pa je zgolj navidezna. Čeprav zadeve niso rožnate, je prav, da vsaj veste, kaj se dogaja za zavesami obljub o boljšem jutri,” so zapisali pri Balkan River Defence. 

Gorečnost in boj za pravico nekako usihata, ko so na oblasti “naši”, “tapravi”. V organizaciji Balkan River Defence so v času vlade Roberta Goloba doživeli razsvetljenje, da je dejansko “vseeno”, kdo nam vlada, saj skrb za okolje ni večja, kvečjemu je manjša. Zapisali so še, da tokrat ljudi ne bodo vabili na ulice, pa tudi sami ne bodo odhajali na proteste, saj je sprememba, ki jo lahko prinese ulica, le znotraj “bazena slovenskih politikov”, ta pa je po njihovem zgolj navidezna. Nenavadno je, da je do razsvetljenja prišlo šele sedaj … Kot da je na zadnjih parlamentarnih volitvah prvič prišlo do politične zamenjave, kot da nas “novi obrazi” niso že tolikokrat razočarali …

Celo Balkan River Defence opaža, da mediji “ujčkajo” Goloba!
Sprašujemo se, ali bo “spoznanje” ob morebitnem vnovičnem nastopu Janeza Janše in SDS na oblast že pozabljeno in bodo ulice znova polne nadobudnih razgrajačev (Jaša JenullFilip Muki DobranićTea Jarc itd.)?! Kot pri Balkan River Defence ugotavljajo tudi sami, so bili v času prejšnje vlade “mediji polni apokaliptičnih naslovnic”, ulice pa besnih ljudi. Tokrat pa so mediji tiho, “mainstream naravovarstveniki” pa pojejo slavospeve “zelenemu biznisu”, ljudje pa so povsem zmedeni itd. V organizaciji so hvalevredno opazili, da imajo osrednji mediji ena merila, ko gre za Janšo, in povsem drugačna, ko gre za “našega” Goloba. Vsak razmišljujoč človek opazi, da privilegirano obravnavajo tudi Niko Kovač (in njen NVO 8. marec).

Balkan River Defence. (Foto: Fb, posnetek zaslona)

Vladajoči bi vse zabetonirali, Nika Kovač pa oportunistično redkobesedna!
Ko je vabila na referendum za čisto pitno vodo, so mediji njene izjave dosledno povzemali. Po drugi strani pa ostajajo prizanesljivi do Nikine redkobesednosti v času po poplavah. Pričakovali bi, da bi bila Kovačeva tista prva, ki bo nepopustljivo kritična do spornih potez Golobove vlade, zlasti do popoplavnega odziva, da bo organizirala referendume, vlagala zakone itd. Se pa rajši posveča volitvam na Poljskem in stranki SDS! Pri Balkan River Defence pa opozarjajo, da si prav “zelena” vlada prizadeva zabetonirati vse, kar “v Sloveniji (še) teče”. “Morda pa bo novi slogan slovenske turistične organizacije namesto I feel Slovenia kar I feel concrete. Slovenia – Green, Active, Healthy pa lahko postane Slovenia – Škarpe, Beton, Armatura,” so zapisali.

 

Golobovi bi vse zabetonirali. (Foto: Fb, posnetek zaslona)

“Sveta trojica”, ki bi zabetonirala celotno naravo: minister Bojan Kumer, premier Robert Golob in ministrica Alenka Bratušek. (Foto: Fb, posnetek zaslona)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine