-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Golobova vlada bo še bolj izdatno »futrala« nevladne organizacije, za nujno potrebne projekte pa denarja ne bo

Piše: Peter Truden 

»V mesecu oktobru predvidevamo objavo dveh pomembnih razpisov, ki spodbujata: vključevanje nevladnih organizacij v mednarodni prostor in partnersko sodelovanje nevladnih organizacij v mednarodnih projektih ter profesionalizacijo v prostovoljskih organizacijah,« je na twitterju zapisalo ministrstvo za javno upravo.  

Kaj natančno naj bi vseboval razpis in koliko naj bi to stalo, ni znano. Se pa govori, da bo iz davkoplačevalske vreče šlo spet precej denarja za potrebe nevladnih organizacij – seveda ne vseh, ampak tistih, ki so vladi naklonjene in imajo jasne politične cilje.

Nekdanji premier Janez Janša je že posvaril, da bodo nove prioritete v proračunu terjale odpoved nujno potrebnih projektov glede na to, da je premier Robert Golob dolžnik tistih, ki so ga pomagali postavljati na oblast. »Spoštovani davkoplačevalci, poglejte, kam vlada namenja VAŠ denar. Ki ga zato praktično jemlje iz projektov izgradnje domov za starejše, vrtcev, šol, telovadnic, obvoznic, protipoplavnih nasipov… Stranke Levica, SD in Gibanje Svoboda s tem plačujejo kolesarje,« je zapisal na twitterju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine