16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Golobova stranka poslancem pregleduje telefone

Piše: I. K. (nova24tv.si)

Zgodaj leta 2022, ko je stranka Gibanje Svoboda komaj začela politično pot je bil njen “preverjen kader” zelo tesno povezan, nepredušno zaprt za javnost in enigmatičen. Zdaj, ko je stranka v naprednem stanju razpadanja, pa prihaja na dan vedno več podrobnosti iz zakulisja tega politično oportunističnega projekta zbranih socialistov. Očitno so se tako prestrašili odtekanja informacij, da zdaj kar sistemsko pregledujejo elektronske naprave svojih poslancev. 

Zanesljivi viri nam sporočajo, da svoboda od svojih poslancev zahteva, da predajo svoje osebne osebne telefone v pregled, da najdejo “krta” in zajezijo odtekanje informacij – člani stranke, ki so karierno napredovali s pomočjo stranke pa takšnemu kaznivemu zahtevku celo ugodijo, kar ni presenetljivo, saj gre predvsem za oportuniste in poklicne obešance na javne službe, katerih izbira je Gibanje Svoboda ali pa vpis na listo čakajočih na delo na Zavodu za zaposlovanje. Odtekanje informacij se je sicer izrazito povečalo prejšnje leto.

Če je bila stranka še lani tako povezana in skrivnostna kot kalabrijska Gomora, pa smo letošnjo pomlad v uredništvo začeli prejemati pisma nezadovoljnih članov in članic Gibanja Svoboda Ljubljana, ki so izražali svoje nezadovoljstvo nad vedno slabšim stanjem delovanja stranke na lokalne nivoju in velikanskim vplivom tamkajšnje generalne sekretarke Vesne Vuković. A kot kaže, je nezadovoljstvo veliko večje, kot bi si človek morda mislil. Potem smo slišali, da naj bi zaradi Vukovićeve  prekipelo tudi nekaterim poslancem vladajoče stranke in da naj se celo nekateri ministri ne bi želeli več pogovarjati z njo.

Iz stranke odteka vedno več osebnih podrobnosti

Slišali smo tudi podrobnosti o duševnem življenju predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič in njene konflikte tako s strokovnimi sodelavci v parlamentu kot člani stranke. Po stranskih tirih smo izvedeli tudi  zakaj je ni bilo na zadnji Tarči. Uradni razlog, zakaj so v Svobodi odpovedali njen nastop v Tarči, naj bi bile zdravstvene težave. Naš vir trdi da temu ni tako – oz. vsaj delno. . Klakočar Zupančičeva je namreč potrdila udeležbo, to pa so ji nato prepovedali na stranki, saj naj bi izvedeli, da bo na Tarči nastopila tudi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Vir: STA)

Vir razkriva tudi, da naj bi Klakočarjeva dan pred Tarčo doživela neke vrste nekakšen živčni kolaps, izvirajoč iz dogajanja na seji mandatno-volilne komisije, posveta vodij poslanskih skupin in kasneje še spopada znotraj stranke, zaradi internega spopada prav z generalno sekretarko Vesno Vuković.

Generalna sekretarka stranke Gibanja Svoboda Vesna Vuković in predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA)

Še pred nekaj meseci takšnih namigov v uredništvo ne bi dobili, saj je res veljala politična omerta na vse kar se dogaja znotraj stranke. Očitno pa ljudi v Gibanju Svoboda zaradi tega grabi panika, saj so videli, da njihov čoln informacij spušča. Zato smo zopet dobili zanesljiv anonimni namig globoko znotraj Gibanja Svoboda, ki nam je povedal, da v strani vlada krizno stanje, kjer manično iščejo “žvižgače”, ki informacije predajajo nam in drugim do oblasti kritičnim medijem.

Zunaj kroga zaupanja

Naš zanesljiv vir pa nam je posredoval še eno izrazito pomenljivo informacijo. Podpredsednica stranke in predsednica državnega zbora naj ne bi bila seznanjena z včerajšnjim odstopom dveh poslancev, Dejana Zavca in Martina Marzidovška. No, vse skupaj naj bi vodilo v psihološko pogojeni kolaps. Kakšen, vedo tisti, ki so bili po celotni sagi poleg nje v kabinetu. Javnost, ki tja ni imela vstopa, je slišala le odmeve. Med drugim, da naj bi bila Klakočar Zupančičeva izrazito jezna na vodjo poslanske skupine SDS. Tej naj bi v prihodnje še “pokazala svoje”.

Pregled osebnih elektronskih naprav nakazuje na razpad sistema

O tem, da je generalna sekretarka Vukovićeva že v preteklosti zahtevala pregled telefonov smo že pisali. Tudi to naj bi bil eden od razlogov za slabo voljo Klakočar Zupančičeve, potem ko naj naj bi Vukovićeva zahtevala, da vsi poslanci predajo mobilne telefone v osebni pregled, saj naj bi bila ta prepričana, da eden od njih medijem izdaja občutljive strankine informacije. Zdaj je ta praksa očitno postala še veliko bolj razširjena in zajema širši krog strankarskih ljudi.

Kaj to pove o stranki sami? Predvsem to, da ne spoštujejo ustavnega položaja poslancev državnega zbora in da se barka z imenom Svoboda potaplja. Zdaj so videli, da se hiša iz kart podira na votlosti in nekompetentnosti politično nastavljenega kadra, ki razen revanšizma, praktično ne zna nič drugega. Zato so se strankarski ljudje zdaj znašli v podobnem položaju kot člani Zaresa leta 2011, SMC-ja leta 2018 in LMŠ-ja leta 2022. Jasno zavedajoč se, da bo treba zopet v vodo in plavati do naslednje ladje iz znamenite ladjedelnice Milana Kučana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine